Knockturn Truly Madly Deeply KTK II

rotu, sukupuoli:brittiläinen ratsuponi 43.75%, tamma
väri, säkäkorkeus:rautias, 146 cm
synytynyt:22.05.2017, 8v. 10.06.2018
painotus ja koulutustaso:estepainotus, re 120cm
rekisterinumero: VH17-029-0138
kasvattaja:Knockturn Ponies, Iso-Britannia
omistaja:Rue (VRL-02824), Roanoake Stud

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.

Knockturn Truly Madly Deeply eli tutummin pelkkä Depi on luonteeltaan useimmiten oikein kiltti ja ystävällinen tamma. Joskus se kuitenkin haluaa piruilla hoitajansa kustannuksella ja osaa olla välillä erittäin ärsyttävä. Se pyörii ympyrää, ottaa kiinni vaatteista ja ryöstää harjoja suoraan kädestä. Kiimassa ollessaan siitä tulee myös hieman arvaamaton ja silloin sitä käsiteltäessä täytyy olla erityisen tarkkana. Depi rakastaa ulkona tarhailemista ja voisi seisoskella vaikka päivän katsellen tallipihan hyörinää. Ratsastaessa se on herkkä ja eteenpäinpyrkivä tapaus. Sen kanssa ei tarvitse huolehtia vauhdin puuttumisesta, vaan pikemminkin joskus sillä piisaa sitä liikaakin. Raippaa tämän tyttösen kanssa ei tarvitse käyttää, mutta kannukset ovat hyvä apuväline, koska se ei aina jaksa kuunnella pohje-apuja. Depin askeleet ovat hyvin ylöspäin kohoavia, mutta silti yllättävän tasaisia. Ravikaan ei pomputa paljoa ollenkaan ja kun siinä oppii istumaan, niin se tuntuu oikeastaan aika miellyttävältä. Laukka on aika keinuvaa, mutta siinä on silti helppo istua.

Hoitaessa Depi seisoo yleensä kiltisti karsinassakin, mutta huonoina päivinä se kannattaa viedä suosiolla hoitopaikalle. Hoitamisesta ei muuten tule mitään, kun tamma kääntää koko ajan takamustaan hoitajaan päin ja pyörii kuin väkkyrä karsinassaan. Hoitopaikalla se yleensä malttaa rauhoittua, vaikka yrittääkin esittää loukkaantunutta. Se kuitenkin pitää harjattavana olosta ja nauttii siitä usein silmät kiinni huokaillen. Varsinkin kumisualla pyörittelyä se rakastaa ja pitää muutenkin hieman reippaammista otteista. Sen kanssa saa kyllä touhuta vaikka tunti tolkulla jos vain itse jaksaa. Depi tykkää myös siitä, kun sen häntää ja harjaa letitetään ja kaipa se tuntee itsensä sen jälkeen nätimmäksi, kun tanssahtelee ympäriinsä kaula kaarella. Sen häntä on ihmeen tuuhea kapistus, joka menee takkuun elämääkin helpommin. Siksi sen selvittämiseen tarvitaan usein useampaakin pulloa ja kärsivällisiä otteita. Hännän selvittämistä ei kannata ikinä jättää välistä, tai voi olla ettet saakaan sitä selväksi kunnialla enää huomenna. Depin jalat nesteytyvät todella helposti, minkä vuoksi niitä täytyy hoitaa äärimmäisen huolellisesti. Yleensä huonosta hoidosta on aina seurannut jokin vamma. Kaviot Depi antaa puhdistaa kiltisti, mutta saattaa joskus kiukutella nostamisen kanssa. Muutaman yrityksen jälkeen se antaa kuitenkin nostaa jalan ilmaan ongelmitta. Taitaa ymmärtää, että pääsee niin kaikista helpoimmalla. Depin karva ei koskaan kasva kovin paksuksi, joten varsinkin talvella sen loimitus on erittäin tarkkaa. Tarkkaa sen vuoksi, koska pikkuinen myös vilustuu helposti. Depi ei ole arka esimerkiksi päästään tai mahastaan, niin kuin monet muut hevoset ovat. Tämän vuoksi suitsien ja satulan laitto onnistuu ongelmitta. Tamma laskee suitsien laitossa päänsä alas hyvin opetetusti ja ottaa kuolaimet kiltisti suuhunsa. Talvisin kannattaa kuitenkin muistaa lämmittää kuolaimet, koska Depi inhoaa sydämensä pohjasta jääkylmiä kuolaimia. Satulan laitossa tyttö ei edes luimistele, koska se tietää pääsevänsä ulos ja on pikemminkin innoissaan kuin käärmeissään satulavyön kiristyksestä. Depi hieman arastelee pesemistä ja vettä yleensäkin. Se on hyvin huolestuneen näköinen aina kuin tuntee kuinka vettä valuu sen päälle. Rauhallinen puhe kuitenkin auttaa ja sekin uskaltaa rentoutua. Uimisesta tamma ei kyllä kamalasti välitä, vaan tyytyy mieluummin kahlailemaan.

Depi kulkee kiltisti narun päässä. Se tykkää kuitenkin välistä pysähdellä ja jäädä katselemaan ympärilleen. Sitä voi kuitenkin ihan reippaasti käskeä liikkumaan, koska ei ole tarkoitus jäädä seisoskelemaan joka kymmenen metrin välein. Depi on hyvin seurallinen poni ja tutustelisi mielellään matkan aikana vaikka jokaiseen vastaan tulevaan hevoseen. Sitä sen ei kuitenkaan kannata antaa tehdä, koska kaikki eivät ota sen yrityksiä kovin positiivisesti vastaan. Laumassa tamma yrittää aina olla kaikkien kaveri ja miltein jokainen hevonen siitä pitääkin. Jotkut vain pitävät sitä hieman liian tungettelevana ja antavat sille lähdöt kipakalla potkulla. Lauman hierarkiassa se onkin suhteellisen alkupäässä ja nauttii yleensä johtajan suosiota. Ilkeä tämä tyttönen ei kyllä edes osaa olla, ei varsinkaan ihmisiä tai muita hevosia kohtaan.

Ratsastaessa Depi on hyvin kevyt ja liikkuu mielellään eteenpäin. Sen askeleet ovat hyvin ylöspäin nousevia, minkä vuoksi askellajit ovat hieman keikuttavia. Varsinkin ravi osaa pomputtaa kivasti, mutta pienellä kouluratsastussäädöllä saadaan askeliin vähän enemmän pituuttakin, minkä jälkeen kyyti pehmenee mukavasti. Pohkeille tamma ei ole kovin herkkä, minkä vuoksi kannukset ovatkin hyvä apuväline. Suustaan se taas on tarkka ja ilmoittaa kyllä selvästi, milloin ratsastajan kädet ovat liian kovana. Päätään se pitää mielellään hyvin ylhäällä ja varsinkin jännittyneenä ollessaan pää nousee miltein pystysuoraan asentoon. Se kuitenkin palkitsee ratsastajan hyvän työskentelyn rentoutumisella ja pään laskemisella alemmas muotoon. Alussa sen takajalkojen kanssa saa työskennellä tovin, että ne saa astumaan alle paremmin, mutta sitten kun saavuttaa tavoitteen, niin ei tarvitsekaan kuin istua ja hymyillä. Depi on hyvä ratsastaa, mutta silti kouluratsuksi siitä ei ole. Sen liikkeistä puuttuu se lennokkuus, joka tekisi siitä hyvän kouluhevosen. Kuitenkin sen kanssa kannattaa harjoitella koulua usein, koska se parantaa sen kuuliaisuutta ja tekee siitä taipuvamman. Koulutreenien jälkeen se myös liikkuu paremmin radalla ja osaa mitata askeliaan paremmin. Esteradalla Depi on lyömättömän hyvä. Se selvittäisi radan vaikka yksin. Kieltäytymiset ovat se ongelmana, koska hermostuessaan ja kuumetessaan liikaa se tuppaa aina kieltämään. Se kuitenkin ani harvoin pudottelee puomeja, minkä vuoksi se on loistava. Depin vauhti tuppaa kuitenkin kiihtymään liikaa radalla ja sitä pitääkin kontrolloida tiukasti. Sen hyppytekniikka on vertaansa vailla ja sen vuoksi se pääsee vielä pitkälle. Maastossa Depi on mukavan rento, eikä säiky turhia asioita. Säikähtäessään se ei kuitenkaan lähde pinkomaan pakoon, vaan hyppää ilmaan ja jää paikalleen puuskuttamaan hermostuneena. Se rakastaa kuitenkin yli kaiken pitkiä maastolenkkejä ja laukkailu pellolla on sen mielestä maailman parasta puuhaa.

Sukutaulu

i. Walden Park Blackberry ++++//
BRP 37.5%, rn 148cm, KTK III, Premier
ii. Green Tea x
X, rnkm 159cm
iii. Matcha xx
xx
iie. Hikmah bint Layth ox
ox
ie. Walden Park Raspberry
BRP 75%, prn 144cm
iei. Penparc Llwch Gwyn
wB
iee. Haemovore Panna Cotta
BRP 50% (xx x nf)
e. Heathway Black Pearl ++++/
BRP 50%, m 146cm
ei. Bourkan ox
ox, m 148cm
eii. Darwish ox
nf
eie. Elfat bint Fanous ox
nf
ee. Heathway Wicked Wench
conn, mkm 145cm
eei. Heathway Walrus
conn
eee. Mór Muman
conn

Jälkeläiset

Syntynyt 12.01.2018 tamma Roanoake Truly Yours isä Roanoake Branson

Kilpailutulokset

Esillä on vain sijoitukset ja voitot. ERJ-sijoituksia yhteensä 0, joista voittoja 0.31.07.2017 - NJ - brittiläiset ratsuponitammat - Knockturn Ponies - 3/8, irtoSERT

Saavutukset

KTK II
18 + 17 + 17 + 18 = 70p.
20.02.2018 Helmikuun kantakirjaustilaisuus

© Roanoake Stud 2018  |  Kuva © AT Schurf              Tämä on virtuaalitalli  |   This is a SIM-game stable