Etusivu Esittely Orit Tammat Kasvatus

Blekegårds Eros † RIP 08.02.2018

† RIP 08.02.2018
Eero lopetettiin kunnioitettavan 34-vuoden ikäisenä. Oria jää kaipaamaan koko tallin väki ♥
rotu, sukupuoli:newforestinponi, ori
väri, säkäkorkeus:tummanruunikko, 140 cm
synytynyt:12.08.2013, ikä (VARL)
painotus ja koulutustaso:esteratsastus, ko helppo B, re 120cm
rekisterinumero: VH13-027-0320
kasvattaja:Blekegårds Stuteri, Ruotsi
omistaja:Rue (VRL-02824), Roanoake Stud

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.     Lisää kuvia löytyy alempaa!

Eero on joskus tulinen ja hiukan yli-energinen ori, jonka kanssa pitää aina olla varautunut. Joskus aamulla saatat nähdä sen vetävän laitumellaan hurjaa pukkilaukkaa, mutta ei kannata pelästyä, se on aivan rauhallinen tallissa. Eero osaa olla niin hermojariistävä, ja niin hellyyttävä samaan aikaan, että siitä tosiaan on vaikea luopua. Sen luonne ei pakosti ole ihanne, mutta se on kohtuullisen kiltti ja positiivisesti yllättävä ori. Mukavampaa oria mielestäni saakin hakea sitten kauempaa. Oripoika on erittäin innostunut ja yhteistyöhaluinen, eikä varmastikkaan halua mitään pahaa ihmiselle. Sen anteeksipyytävät suuret silmät saavat kenet tahansa leppymään! Kaikille nousee aina vino hymy, kun he ovat nähneet Eeron, oli se sitten vetämässä pukkilaukkaa, tai hyppäämässä hyvällä tyylillä esteitä kentällä.

Hoitaessa Eero on vähän innokas, jaksaisi pyöriä ihan mielellään hoitajansa ympärillä. Sidottuna kuitenkin Eero osaa kuitenkin olla "hiljaa" ja kauniisti, eikä yleensä keksi karsinassa minkäänlaisia kepposia. Erittäin helppo satuloida, tosin kuolaimissa saattaa mennä hiukan aikaa, mutta Eero ei yleensä vedä päätä ylös inhottavasti. Satulasta se ei ole moksiskaan, vaan keskittyy yleensä kuolainten mutustelemiseen. Harjaus on kohtuullisen helppo Eeron kanssa. Se yleensä ei välitä juurikaan harjoista, mutta nauttii silti harjaamisesta. Yleensä se katsoo karsinan yli, ja höräilee tammoille ja heinäkärryille, joita vähän väliä kulkee karsinan ohi. Antaa koskea korviin, ja antaa harjata myös päätä. Jalkojen harjauksessa Eero saattaa alkaa tepastelemaan ihmeellisesti, varsinkin vuohisesta, josta se kutiaa eniten. Kaviot se nostaa ihan hyvin, mutta yleensä siihen saa nojata urakalla, ennen kuin se tajuaa, että tarkoitus on nostaa kaviota, eikä nojata ihmiseen päin takaisin! Takakaviot on vähän vaikeammat, voimalla niitä saa vetää taakse, kun se nostaa ne yleisesti mahaan. Eeroa on ihan kiva taluttaa, ainakin teillä, joissa ei ole heinäpensaikkoja tien varrella! Eero voi vetää vahvojakin ja päättäväisiä taluttajia pensaikkoihin, mutta niistä selviää vain yhdella tavalla; vetämällä sen pois. Joskus on tullut tehtyä niinkin, että edessä joku kulkee heinien kanssa, ja antaa Eeron mutustella niitä välillä. Muuten käyttäytyy aivan mahtavasti. Poseeraa tammoille, mutta Eeron saa vedettyä niiden luota kohtuullisen helposti.

Ratsastus? Aika kivaa, voin myöntää. Koulu on ihan kivaa, mitä Eero siitä sitten ymmärtääkin, mutta muuten. Askeleet ovat pitkiä, ja matkaavoittavia, sekä erikoisen pehmeitä. Nostaa käynnin ja ravin hyvin, laukassa pitää vähän ajaa, mutta ei paljoa. Pieni raipan näpäytyskin riittää yleensä. Herkkäsuinen, joten pidätteissä pienet avut. Pohkeita voi antaa vähän runsaammin, mutta hyvin tämä saattaa kulkea pienimilläkin avuilla. Osaa mennä pohkeenväistöä jotenkuten, ja laukanvaihtoakin on kokeiltu. Eero ei kuitenkaan ole suuntautunut koulualalle, joten.. Esteillä Eero on erittäin innokas ja mukava! Ei kieltäydy melkein koskaan, joskus väsyneenä saattaa vetää sivulle. Aika reipas esteillä, pystyy hyppäämään pienenkin välimatkan päästä. Kannattaa sovittaa askeleet huolellisesti, tai muuten hyppy ei ole niin lennokas. Eero ponnistaa normaalia kauempaa, joten liito kestää ihanan kauan. Paljon ohjaa ja pohjetta ennen estettä, koska Eero vetää kaulaansa paljon eteen. Laskeutuminen on OK, vähän töyssähtävä ehkä, mutta muuten hyvä. Hyppytyylikin on melkein paras mahdollinen, itselläni ei ainakaan mitään moitittavaa.

Kilpailuissa Eero seuraa yleensä ratsastajan tunteita; jos ratsastaja hermostuu, niin Eerokin hermostuu. Kannattaa siis pysyä kilpailuissa mahdollisimman rauhallisena ja iloisena. Yleensä Eero ei oikein välitä muista hevosista, katselee enemmänkin esteiden ja lämmittelyratojen suuntaan. Eeron lämmittely vaatii aikaa, koska alku- ja loppukäynnit pitää tehdä huolellisesti Eeron jalkojen vuoksi. Ne eivät kestä hirveän kovaa kulutusta. Yleensä jäähdyttelyt kannattaa taluttaa, niin Eero pysyy rauhallisena, ja tuntee olonsa turvalliseksi. Eerolla on jostain syystä vaikeuksia trailereiden kanssa. Johtunee varmaan ahtaanpaikan kammosta, jonka Eero sai ollessaan aivan varsa. Miksi Eero sen sai, sitä ei kukaan tiedä. Yleensä oripoika houkutellaan traikkuun, niin se sujuu paremmin. Sitä ei kannata pakottaa mitenkään, vaan rauhallisesti kutsua sitä, ja palkita sitten. Eero ei kuitenkaan potki traikkua paljoa, pysyy yleensä oikein hiljaa! Tarhassa Eero on mitä on, iloinen ja energinen, pitkänkin päivän jälkeen. Vilkas!

Sukutaulu

i. Högers No Chance
nf, trn 141cm
ii. Frederik Från Åbo
nf, rt 139cm
iii. Nice And Slow
iie. Watch Me Dance
ie. Min Kärlek
nf, rn 140cm
iei. Arthur av Hördersholm
iee. Min Trodde
e. Blekegårds Milena
nf, rt 136cm
ei. Mariegårds Agos
nf, vk 138cm
eii. Cajon v.d. Ramd
eie. Aiders Första Tid
ee. Blekegårds Kristen
nf, trt 130cm
eei. Herman Do
eee. Avestrands Ettilie

Blekegårds Eros on Marie Stellmanin ensimmäisiä kasvatteja. Stellmanin omistama newforestinponisiittola, Blekegårds Stuteri, sijaitsee Ruotsissa, lähellä Malmöä. Eero tuli meille suoraan kasvattajalta sen ollessa hieman yli nelivuotias. Ihastuin heti orin loistavaan sukuun ja Eeron luonteeseen. Sen emälinjalla on useita tanskalaisia ja ruotsalaisia newforestinponeja. Isän puolella taas on enemmän pelkästään ruotsalaisia poneja. Tutustu toki tarkemmin Eeron mielenkiintoiseen sukuun!

Eeron isä, Högers No Chance, on komea tummanruunikko newforestinponiori. Noppeniksi kutsuttu herrasmies syntyi Ruotsissa 15 vuotta sitten. Se eli nuoruuden vuotensa synnyintilallaan kunnes kasvattaja myi sen Pohjois-Ruotsiin toiselle newforestinponikasvattajalle. Noppenin hyvä rakenne huomattiin heti ja hyväkäytöksinen nuorukainen vietiin heti kiertämään näyttelykehiä. Tuomarit suorastaan rakastivat tätä oria, sen upeita liikkeitä ja ulkonäköä! Noppen vietiin newforestinponien kantakirjaustilaisuuteen Ruotsissa sen ollessa kuusi vuotias. Ori palkittiin upeasti ensimmäiselle palkinnolle! Orin upeasta kapasiteetistä oli hyötyä myös esteradoilla. Se pärjäsi hienosti 120cm tasoisissa luokissa ja keräsi palkintokaapin täyteen ruusukkeita ja pokaaleja. Kun aktiivinen kisakausi oli ohi, alkoi Noppenin käyttö astutuksissa. Sillä on tällä hetkellä 12 jälkeläistä. Pari niistä asuu Iso-Britanniassa asti, loput Ruotsissa ja Suomenkin puolella asustelee pari. Orin jälkeläiset kisaavat kaikki esteradoilla. Muutamat jälkeläiset ovat menestyneetkin jo upeasti esteiden parissa! Noppenin jälkeläisistä kuullaan vielä aivan varmasti esteradoilla ja kantakirjaustilaisuuksissa.

Eeron isänisä Frederik Från Åbo on Ruotsissa syntynyt vahvasti estepainotteisen suvun omaava newforestori. Se asui ensimmäiset kaksi vuotta kasvattajallaan ja myytiin hevoshuutokaupassa kuuluisalle newforestinponikasvattajalle Pohjois-Tanskaan. Siellä ori pääsi kiertämään ensin näyttelykehiä saaden erittäin hyvän vastaantoton: tuomarit palkitsivat orin kerta toisensa jälkeen luokanvoittajaksi ja nähtiin ori myös koko näyttelyn parhaanakin. Kantakirjapalkinnon jälkeen orilla teetettiin muutama jälkeläinen ja siirryttiin kiertämään myös kilparatoja. Esteratsun ominaisuudet omaava Frederik toi omistajalleen lukuisia sijoituksia, ja se jos mikä lisäsi orin jalostusarvoa. 15-vuotiaana Frederik alkoi pikkuhiljaa jäämään kokonaan jalostusoriiksi ja sen jälkeläisiä asuu ympäri Pohjoismaita, lähinnä Norjassa ja Ruotsissa.

Eeron isänemä Min Kärlek eli Minni on erittäin kiinnostava newforestinponitamma, sillä se on pääasiassa toiminut vain kilpaponina, eikä sillä tiettävästi ole kuin 3 jälkeläistä. Erittäin hyvin menestynyt, ketterä tamma on myös palkittu näyttelyissä muun muassa Paras tamma-tittelein sekä se on saanut muutaman kerran myös BIS1-sijan. Tamma on Ruotsin muotovalio ja myös kantakirjattu 2 palkinnolle. Esteradoilla kunnostautunut Minni toi omistajalleen voittoruusukkeita ja pokaaleja kilpailu toisensa jälkeen ja oli jonkin sortin kuuluisuus. Tamman omistajalla ei kuitenkaan ollut intoa jalostustyöhön, hän ei astuttanut Minniä kilpauran jälkeen kuin muutaman kerran. Jälkeläiset ovat kaikki olleet todella hienoja yksilöitä ja tuoneet Minnille vielä jalostustamma-arvonimen, joka myönnetään arvioimalla kolmea tamman varsaa. Minni siis palkittiin ainoista kolmesta varsastaaan! Mikä tamma.

Eeron emä, Blekegårds Milena, on myöskin Marie Stellmanin kasvatteja. Tämä hyvin kaunis rautias newforest-tamma syntyi Ruotsissa ja asuu edelleenkin. Milena oli varsana hankala käsitellä, mutta vanhentuessaan tamma on selvästi rauhoittunut ja muuttunut kiltimmäksi. Rakenteeltaan se on miellyttävä. Tamma aloitti näyttelyissä käymisen jo ihan varsana, kun se vietiin emänsä kanssa tamma- ja varsanäyttelyihin. Näyttelyputki alkoi ja loppui seitsämän vuoden iässä, kun Milena sai ensimmäisen varsansa. Siihen mennessä se oli kerennyt käydä näyttelyissä ja kilpailla aktiivisesti estekilpailuissa metriin asti. Milena keskittyi aina kilpailuissa hyvin ja oli todella taitava. Lisäksi sillä harrastetaan aina välillä kenttäratsastusta ja nuorempana se myös kilpaili tässä lajissa. Tamma asuu edelleen kasvattajallaan, eli Blekebårds Stuterissa. Milena kantakirjattiin vuosi sitten sen ollessa 11 vuotta vanha. Se sai kolmannen palkinnon kantakirjaustilaisuudessa! Nyt tammalla on 3 varsaa, kaksi tammaa ja yksi ori, Eero. Molemmat tammat asuvat Ruotsissa ja ovat kilpailleet menestyksekkäästi esteillä.

Eeron emänisä Mariegårds Agos on tanskalainen, hieno estepainotteinen ori. Se on väriltään kaunis voikko, ja kantakirjattu kolmannelle palkinnolle. Ori on melko vaatimattoman näköinen, mutta sen liikkeet ovat silmiähivelevän näyttävät. Esteradoilla orista hullaannuttiin täysin ja tammanomistajat odottivat innoissaan, että ori jäisi täyspäiväiseen siitoskäyttöön. Ikävä kyllä orin ura loppui varsin nopeasti ikävän onnettomuuden takia - ori riehui talvitarhassa ja kaatui pahasti loukaten toisen etusensa. Kisaurat saivat jäädä, mutta jo siihen asti kerättyjen meriittien pohjalta omistaja saattoi huoletta jättää orin itselleen. Orilla on yli 10 jälkeläistä joista suurin osa kilpailee aktiivisesti esteradalla sekä osa on näyttänyt taitojaan myös kouluaitojen sisällä.

Eeron emänemä Blekegårds Kristen on Tanskasta Ruotsiin varsana ostettu pieni tummanrautias tamma. Kris, kuten omistajat tammaa kutsuvat, on luonteeltaan joskus vähän äkkipikainen ja pippurinen tapaus, mutta yleisesti ottaen kuitenkin erittäin pidetty ja näyttävä hevonen. Kilpakentillä tamma nähtiin useaan otteeseen, mutta huippuluokan ratsu ei Kris kuitenkaan ollut. Keskitason kilpatammasta kuoriutui kuitenkin tähti näyttelykehissä. Siellä erittäin ryhdikäs ja kaunis tamma keräsi itselleen sertit muotovalion arvonimeen ja on myös kantakirjattu kolmannella palkinnolla. Jälkeläisiä tammalla on viisi kappaletta ja ne ovat olleet lähes poikkeuksetta näyttelykehien kuningattaria ja kuninkaita, mutta myös osoittaneet kykynsä esteratsastusradoilla. Siitä hyvästä tamma onkin saanut jälkeläispalkinto B+.

Jälkeläiset

Syntynyt 02.03.2014 tamma Carusos Chauncy emä Croydon's Feint Kadina
Syntynyt 01.11.2014 ori Blackwoods Orion emä Failing Fame
Syntynyt 10.08.2015 ori Roanoake Equilibrium emä Dainhill Calypso
Syntynyt 15.09.2015 tamma Poniniemen Merrylegs emä Nashbrad Mischief

Kilpailut

Esillä on vain sijoitukset ja voitot. ERJ-sijoituksia yhteensä 58, joista voittoja 13.

19.01.2014 - ERJ - 80cm - Kilpailukeskus Ginger - 1/30
19.01.2014 - ERJ - 100cm - Kilpailukeskus Ginger - 5/30
16.01.2014 - ERJ - 110cm - Moondance - 5/40
17.01.2014 - ERJ - 100cm - Moondance - 5/40
18.01.2014 - ERJ - 100cm - Moondance - 5/40
20.01.2014 - ERJ - 100cm - Moondance - 2/40
28.02.2014 - ERJ - 120cm - Blackwoods - 5/30
01.03.2014 - ERJ - 120cm - Blackwoods - 4/30
02.03.2014 - ERJ - 120cm - Blackwoods - 1/30
06.03.2014 - ERJ - 120cm - Blackwoods - 5/30
27.02.2014 - ERJ - 120cm - Fifth Bridge Ponies - 3/30
29.02.2014 - ERJ - 120cm - Fifth Bridge Ponies - 4/30
01.03.2014 - ERJ - 110cm - Kilpailukeskus Ginger - 1/30
01.03.2014 - ERJ - 110cm - Petäjävaara - 4/30
02.03.2014 - ERJ - 120cm - Petäjävaara - 3/30
14.03.2014 - ERJ - 110cm - Elm Ponies - 2/60
15.03.2014 - ERJ - 120cm - Elm Ponies - 3/60
12.03.2014 - ERJ - 110cm - L'amour aux Chevaux - 6/40
12.03.2014 - ERJ - 120cm - L'amour aux Chevaux - 2/40
13.03.2014 - ERJ - 110cm - L'amour aux Chevaux - 4/40
17.03.2014 - ERJ - 110cm - L'amour aux Chevaux - 4/40
17.03.2014 - ERJ - 120cm - L'amour aux Chevaux - 6/40
03.03.2014 - ERJ - 120cm - Zurück - 2/30
06.03.2014 - ERJ - 120cm - Zurück - 2/30
06.03.2014 - ERJ - 120cm - Zurück - 4/30
18.03.2014 - ERJ - 120cm - Moondance - 1/32
20.03.2014 - ERJ - 110cm - Moondance - 5/32
26.03.2014 - ERJ - 120cm - competitions. - 2/40
25.03.2014 - ERJ - 120cm - Marike - 4/40
27.03.2014 - ERJ - 120cm - Marike - 3/40
20.03.2014 - ERJ - 120cm - Cresendo -- 1/50
20.04.2014 - ERJ - 120cm - Haavelaakso - 2/30
21.04.2014 - ERJ - 120cm - Haavelaakso - 4/30
23.04.2014 - ERJ - 120cm - Haavelaakso - 2/30
27.04.2014 - ERJ - 120cm - Haavelaakso - 5/30
29.04.2014 - ERJ - 120cm - Haavelaakso - 5/30
20.08.2014 - ERJ - 120cm - Bairdon - 3/40
22.08.2014 - ERJ - 120cm - Bairdon -- 1/40
24.08.2014 - ERJ - 120cm - Bairdon - 5/40
26.08.2014 - ERJ - 120cm - Bairdon - 2/40
28.08.2014 - ERJ - 120cm - Bairdon - 1/40
15.08.2014 - ERJ - 110cm - B Ponies - 3/40
22.08.2014 - ERJ - 120cm - Dainty - 2/30
22.08.2014 - ERJ - 120cm - Fifth Bridge Ponies - 3/30
27.08.2014 - ERJ - 120cm - Fifth Bridge Ponies - 1/30
16.08.2014 - ERJ - 120cm - Blackwoods - 1/30
17.08.2014 - ERJ - 120cm - Blackwoods - 2/30
19.08.2014 - ERJ - 120cm - Blackwoods - 5/30
24.08.2014 - ERJ - 120cm - Trio Connemaras - 3/40
25.08.2014 - ERJ - 120cm - Trio Connemaras - 5/40
29.08.2014 - ERJ - 120cm - Trio Connemaras - 4/40
21.08.2014 - ERJ - 120cm - Dainty - 1/30
26.08.2014 - ERJ - 120cm - Dainty - 1/30
26.08.2014 - ERJ - 120cm - Dainty - 1/30
29.08.2014 - ERJ - 120cm - Dainty - 1/30
27.08.2014 - ERJ - 120cm - Dainty - 3/30
05.09.2014 - ERJ - 120cm - Elm Ponies - 3/40
08.09.2014 - ERJ - 120cm - Elm Ponies - 6/40

© Roanoake Stud 2015  |  Kuva © Danica Duen              Tämä on virtuaalitalli  |   This is a SIM-game stable