Eyrefield Saoirse KTK II

rotu, sukupuoli:newforestinponi, tamma
väri, säkäkorkeus:ruunikonkimo, 133 cm
synytynyt:25.05.2015, 8v. 12.06.2016
painotus ja koulutustaso:yleispainotus, ko helppo B, re 100cm
rekisterinumero: VH15-027-0273
kasvattaja:Eyrefield Farm, Irlanti
omistaja:Rue (VRL-02824), Roanoake Stud

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.

Yleisesti Ira on oikein kiltti ja herttainen tamma. Tyyppi joka pitää ihmisistä ja viihtyy kenen vain seurassa, vaikka vähän pienenpienkin lasten. Rakastaa rapsutuksia, eikä pure, näyki tai potki. Turhia makupaloja ei kuitenkaan saa antaa, ettei opi kerjäämään. Makupala silloin tällöin hyvästä tuöstä on kuitenkin sallittua. Taluttaessa ei tee mitään ihmeellistä, senkus tallistaa ihmisen vieressä nätisti sinne minne viedään. Voidaan tarhata isoon laumaan, kun tamma on niin kovin sosiaalinen myös muita poneja kohtaan. Hoitaessa on kiltisti niin karsinassa kuin pesarillakin. Sen suhteen ei mitään ongelmaa. Harjaamiseen tulee käyttää paljon aikaa, sillä tämä tamma nauttii siitä enemmän kuin paljon. Varusteet saa päälle ilman pitään ongelmaa. No satulavyötä kiristäessä vähän pullistelee. Suitset sujahtaa päähän melkein itsestään ja sitten on tamma valmiina lähtöön.

Ratsuna se on kiltti, ahkera ja melko automaatti. Selkään sopii useampikin ratsastaja, myös vähän kokemattomampi. Harvemmin edes pukittelee, mutta joskus saattaa muiden aktivoimana sitäkin tehdä. Kuuntelee mitä ratsastaja pyytää eikä sählää muuta. Erittäin soveltuvainen yleis-hevoseksi sillä Iralle kelpaa ihan mikä vain. Esteet ovat mukavia ja niiden yli mennään tyylillä oli esteen ulkomuoto mikä tahansa. Mihinkään ei kieltele ja harvemmin pudottaakaan, kun on niin kovin tarkka jaloistaan. Koulukiemurat sujuu myös nätisti ja liikettä tammalta löytyy ihan mukavasti. Kaikki ei tietenkään parasta saa Irasta irti, mutta kokeneemman käsissä unelma hevonen. Maastoesteillä mennään tarkasi ja melko lujaa, ilman kyttäilyjä ja turhia pomppimisia. Maastossa keskitytään niihin esteisiin eikä ympärillä pomppiviin ihmisiin. Myös ihan köpöttely maastot sujuu tamman kanssa ilman ongelmia, vaikka yksinkin. Ja tamma osaa käyttäytyä, miten ratsastajan taito vaatii. Kokemattomamman kanssa ollaan ihan kiltisti ja kokeneemmalle saatetaan jotain jekkuja ajan kuluksi tehdä.

Kisoissa Ira osaa ottaa aika rauhallisesti. Harvemmin häiriintyy vieraista hevosista ja ympärillä hyörivästä melskeestä. Veryttelyssä on rauhallinen ja toimii niin kuin pitääkin. Radallakaan ei ole yhtään huonompi. Vähän vauhdikkaampi vain. Esteet sujuu leikiten ja "pennin päällä" käännöksen tujuu mukavasti. Tamma mahtuu melkein mistä välistä vain pujahtamaan. Kouluradalla osaa olla rauhassa ja keskittyy tarkkaan mitä ratsastaja pyytää ja sitä tehdään. Kisatilanteessa näyttää aina paremmalta kuin kotona. Maastoesteillä mennään sitä vauhtia kun pyydetään ja turhaan ei kyttäillä. Sinne mennään minne pyydetään vaikka vähän aluksi pelottaisikin. Lastaus sujuu leikiten niin koppiin, kuin autoonkin. Ira vain kävelee sisään ja sillä hyvä. Matkustaa hyvin, eikä juuri ole väliä kuka siinä vieressä oikein seisoskelee.

Sukutaulu

i. King's Cross Evenbeat
nf, rn 131cm
ii. Linkfilly's Séadhna
nf, rtkm 133cm
iii. Seachlann
iie. Fae Teafa
ie. Leerdeen Tilly
nf, rt 134cm
iei. Heaverheights Ruarc
iee. Leerdeen Sorcha
e. Eyrefield Aoifebelle
nf, rtkm 140cm
ei. Somhairle
nf, rtkm 144cm
eii. Taichleach
eie. Laoise
ee. Eyrefield Saorla
nf, km 133cm
eei. Giolla Bhríde
eee. Eyrefield Áinfean
Iran isä, King's Cross Evenbeat oli pieni, mutta karismaattinen ruunikko ori isolla läsillä. Se oli aktiivisesti elämänsä aikana kilpaillut esteillä ja jokseenkin menestynyt mukavasti. Isältään Ira on perinyt hyppytaitonsa sekä varovaisuutensa esteillä. Evenbeat oli aikansa tunnetuimpia oreja Pohjois-Irlannissa, joten varsojakin on syntynyt kiitettävästi. Ori on tällä hetkellä eläkkeellä ja viettää rattoisia eläkepäivään kasvattajallaan.

Isänisä Linkfilly's Séadhna oli myös kooltaan pieni, mutta paukkuja riitti jopa 120cm esteradoille. Ori oli aikansa ruusukehai ja kierteli ympäri Eurooppaa maineikkaissa estekilpailuissa ja edusti useasti Irlantia maanjoukkuekilpailuissa. Se oli väritykseltään kaunis rautiaankimo ja korkeudeltaan reilut 133cm. Herra oli kasvattajansa suosikkihevonen, joten se asusteli hänellä 23-vuotiaaksi, kunnes ori päätettiin laittaa pois pitkien jalkaongelmien takia.

Seachlann, eli Iran isänisänisä, oli komea kimo siitosori, josta ei enää löydy paljoa tietoa, paitsi kasvattajan omat kertomukset. Ori kilpaili esteillä, sijoittuen suurimmaksi osaksi, ja kasvattajan mukaan hyppäisi minkä vaan esteen yli ongelmitta. Seachlann eleli onnellisesti koko pitkän elämänsä myös kasvattajallaan.

Isänemänemä Fae Teafa oli lempeäsilmäinen rautias tamma, joka eleli koko elämänsä Irlannin kukkuloilla oman laumansa keskellä. Tamma oli pelkästään siitoskäytössä, eikä koskaan oppetettu ratsuksi, vaikka olikin erittäin helppo käsitellä ja miellyttämishaluinen. Tamma jätti jälkeensä noin viisi varsaa, joista kaikki syntyi Irlannin kukkuloilla.

Leerdeen Tilly, joka oli Iran isänemä, oli kova tamma kilpailemaan. Se oli luonteeltaan melko oikukas ja äkkipikainen, mutta siitä tuli kuin tulikin loppujen lopuksi oikea estetykki. Tamma aloitti kilpaulu-uransa melko vanhana, sillä sille oli vaikea löytää sopiva ratsastaja joka pysyisi selässä ja pystyisi pitämään tamman hyppysissä. Vaikean luonteensa vuoksi tamma myös vaihtoi useasti omistajaa nuorempana, mutta lopulta löysi rakastavan kodin jossa se nukkui yöllä vanhuuden höperönä pois.

Iran isänemänisä, eli Heaverheights Ruarc, oli koko elämänsä ajan niin sanotusti puskaratsu, eikä juurikaan kilpaillut elämänsä aikana. Ori ruunattiin melko nuorena, sillä se haluttiin pitää omistajansa perheens nuorempien opetusratsuna. Ennen ruunausta se kuitenkin ehti jättää jälkeensä kaksi jälkeläistä.

Isänemänemä Leerdeen Sorcha aloitti elämänsä ratsastuskoulun ratsuna, mutta ratsastuskoulun lopetettua se myytiin uudelle omistajalle, joka huomasi tamman potentiaalin. Sillä kilpailtiin esteiden että koulun parissa ja tamma sijoittuikin kilpailu-uransa aikana kiitettävästi. Tamma alkoi iän myötä muuttumaan äksyksi luonteeltaan, joten se astutettiin muutaman kerran ennen eläkkeelle siirtymistä.

Iran emä, Eyrefield Aoifebelle, oli oikea kaunotar, jolta Ira peri suurimman osan ulkonäöltään. Aoifebelle oli väriltään myös rautiaankimo ja korkeutta tammalta löytyi 140cm. Se eleli koko elämänsä Eyrefieldin Farmilla omassa laumassaan emänsä ja muiden tammojen kera. Sen kapasiteetti esteille huomattiin, kun tamma oman tylsyydensä vuoksi ajoittain hyppi aitojen yli. Tämän johdosta Aoifebelle aloitti kilpailemisen lähitallien kisakentillä. Tamma kilpailee ajoittain edelleen, mutta keskittyy enimmäkseen heinän mussutteluun oman laumansa kanssa.

Emänisä, Somhairle, oli varsinainen hurmuri. Ori oli väriltään rautiaankimo, joka oli usein vaikea määritellä, sillä se piti mutakylvyistä, joten herra oli useimmin enemmän rautiaan värinen kuin kimo. Somhairle aloitti kilpailemisen nuorena, sillä kasvattajan odotukset oria kohtaan olivat valtavat. Ori oli kuitenkin melko hermoheikkoinen ja kuumeni helposti jo ennen kentälle pääsyä, ja sijoittui muutaman kerran koko kilpailu-uransa aikana. Ori jouduttiin lopettamaan traagisen auto-onnettomuuden takia 14-vuoden ikäisenä.

Taichleach, joka oli Iran emänisänisä, oli suurikokoinen maksanrautias ilmestys. Ori näytti ulkonäöllisesti enemmän hirveltä kuin newforestinponilta, kiitos valtavien korvien ja isojen sirainten, ja saikin lempinimekseen "Moose". Kömpelöstä ulkomuodostaan huolimatta ori oli oikea estehai ja kilpaili ympäri Britanniaa sijoittuen kiitettävästi este- ja kenttäkilpailuissa. Ori oli luotettava ratsu ja ylitti minkä vaan risukasan, mikä eteen tuli. Ori jätti jälkeensä neljä varsaa, joista suurimmalle osalle periytyi jättimäiset korvat.

Laoise, eli Iran emänisänemä, eleli opetusratsuna paikallisessa ratsastuskoulussa koko elämänsä. Tamma oli suosituin ratsu ja tekikin usein pitkiä päiviä ratsastustuntien parissa. Tammalla alkoivat kuitenkin jalat reistailemaan melko nuorena eikä eläinlääkäri keksinyt siihen kummempia syitä. Laoise jäi lopulta ratsastuskoulusta eläkkeelle, jonka jälkeen sille teetettiin vielä kaksi varsaa ennen vaikeaa kaviokuumetta, jonka johdosta tamma lopulta jouduttiin lopettamaan 15-vuoden iässä.

Emänemä Eyrefield Saorla oli lempeä tamma ja väriltään kaunis kimo. Tamma oli kasvattajansa tyttären oma ratsu ja ratsukon löysikin useasti estekentiltä. Kilpailu-uransa lopetettua, Saorla oli aikansa yksi halutuimmista siitostammoista, mutta tamman sulhaset valikoitiin erittäin tarkkaan, jonka vuoksi tammalle lopulta syntyikin vain viisi varsaa.

Giolla Bhríde oli Iran emänemänisä. Ori oli komea rakenteinen ja lempeä luonteeltaan. Se ei juurikaan kilpaillut elämänsä aikana vaan kierteli enimmäkseen näyttelyissä, joissa herra menestyikin kiitettävästi. Ori jätti jälkeensä monta jälkeläistä, joista suurin osa asustelee Irlannissa.

Emänemänemä Eyrefield Áinfean oli Eyrefield Farmin suosituin kantatamma. Se oli väriltään kaunis kimo, melkein jopa vitivalkoinen suurine tummine silmineen. Tamma oli rakeenteeltaan sopusuhtainen ja pyöreän tammamainen vaikka tammalta löytyikin säkäkorkeutta vain reilut 130cm. Áinfeanilla kilpailtiin satunnaisesti ja sijoittuikin ajoittain, mutta enimmäkseen tammaa käytettiin siitostammana. Se asusteli koko elämänsä kasvattajalla ja lopulta se haudattiin Eyrefield Farmin tallin taakse pienelle niitylle.

Jälkeläiset

Syntynyt 16.02.2016 tamma Roanoake Sassenach isä Silverground Paladium
Syntynyt 21.07.2016 tamma Roanoake Isolde isä Treant

Kilpailutulokset

Esillä on vain sijoitukset ja voitot. ERJ-sijoituksia yhteensä 45, joista voittoja 11.

07.08.2015 - ERJ - 100cm - Rohkelikko - 6/40
14.08.2015 - ERJ - 100cm - Rohkelikko - 2/40
13.08.2015 - ERJ - 100cm - Mörkövaara - 3/30
15.08.2015 - ERJ - 100cm - Mörkövaara - 1/30
15.08.2015 - ERJ - 100cm - Mörkövaara - 3/30
20.08.2015 - ERJ - 100cm - Mörkövaara - 4/30
22.08.2015 - ERJ - 100cm - Lebenslang - 5/30
26.08.2015 - ERJ - 100cm - Lebenslang - 3/30
06.09.2015 - ERJ - 90cm - Kuuralehdon hevostila - 3/40
09.09.2015 - ERJ - 90cm - Kuuralehdon hevostila - 2/40
10.09.2015 - ERJ - 90cm - Kuuralehdon hevostila - 2/40
13.09.2015 - ERJ - 90cm - Kuuralehdon hevostila - 3/40
15.09.2015 - ERJ - 90cm - Kuuralehdon hevostila - 6/40
18.09.2015 - ERJ - 90cm - Kuuralehdon hevostila - 5/40
20.09.2015 - ERJ - 90cm - Kuuralehdon hevostila - 6/40
27.08.2015 - ERJ - 100cm - Virtuaalitalli Naukaisu - 1/40
28.08.2015 - ERJ - 100cm - Virtuaalitalli Naukaisu - 2/40
29.08.2015 - ERJ - 100cm - Virtuaalitalli Naukaisu - 1/40
12.08.2015 - ERJ - 100cm - Prime Sporthorses - 4/30
20.08.2015 - ERJ - 100cm - Prime Sporthorses - 3/30
20.08.2015 - ERJ - 90cm - Kilpailukeskus Reiter - 3/30
21.08.2015 - ERJ - 90cm - Kilpailukeskus Reiter - 4/30
02.09.2015 - ERJ - 100cm - Mörkövaara - 5/30
05.09.2015 - ERJ - 100cm - Mörkövaara - 5/30
08.09.2015 - ERJ - 100cm - Mörkövaara - 1/30
22.09.2015 - ERJ - 100cm - Kisatalli Mango - 3/50
25.09.2015 - ERJ - 100cm - Kisatalli Mango - 5/50
17.09.2015 - ERJ - 100cm - Petäjävaara - 3/30
18.09.2015 - ERJ - 100cm - Petäjävaara - 5/30
07.09.2015 - ERJ - 100cm - Eddangård - 4/30
09.09.2015 - ERJ - 100cm - Eddangård - 4/30
15.09.2015 - ERJ - 100cm - Eddangård - 4/30
17.09.2015 - ERJ - 100cm - Eddangård - 3/30
18.09.2015 - ERJ - 100cm - Rohkelikko - 5/40
19.09.2015 - ERJ - 100cm - Rohkelikko - 5/40
21.09.2015 - ERJ - 100cm - Rohkelikko - 3/40
24.09.2015 - ERJ - 90cm - Mörkövaara - 3/30
25.09.2015 - ERJ - 90cm - Mörkövaara - 4/30
29.09.2015 - ERJ - 100cm - Mörkövaara - 2/30
30.09.2015 - ERJ - 90cm - Mörkövaara - 1/30
30.09.2015 - ERJ - 100cm - Mörkövaara - 1/30
10.10.2015 - ERJ - 100cm - Kuuralehdon hevostila - 1/40
13.10.2015 - ERJ - 100cm - Kuuralehdon hevostila - 1/40
16.10.2015 - ERJ - 100cm - Kuuralehdon hevostila - 4/40
28.10.2015 - ERJ - 100cm - Mörkövaara - 2/30
29.10.2015 - ERJ - 100cm - Mörkövaara - 5/30
05.11.2015 - ERJ - 100cm - Mörkövaara - 5/30
22.12.2015 - ERJ - 100cm - Huvitutti - 5/40
22.12.2015 - ERJ - 100cm - Huvitutti - 3/40
25.12.2015 - ERJ - 100cm - Huvitutti - 1/40
26.12.2015 - ERJ - 100cm - Huvitutti - 4/40
28.12.2015 - ERJ - 100cm - Huvitutti - 3/40
30.12.2015 - ERJ - 100cm - Huvitutti - 1/40
15.01.2016 - ERJ - 100cm - Huvitutti - 1/40
16.01.2016 - ERJ - 100cm - Huvitutti - 6/40

KRJ-sijoituksia yhteensä 49, joista voittoja 9.

16.07.2016 - KRJ - HeB - Oakhill - 3/30
19.07.2016 - KRJ - HeB - Oakhill - 4/30
07.07.2016 - KRJ - HeB - Turha - 1/30
13.07.2016 - KRJ - HeB - Turha - 3/30
18.07.2016 - KRJ - HeB - Mörkövaara - 4/30
20.07.2016 - KRJ - HeB - Mörkövaara - 4/30
18.07.2016 - KRJ - HeB - Mörkövaara - 4/30
20.07.2016 - KRJ - HeB - Mörkövaara - 4/30
21.07.2016 - KRJ - HeB - Mörkövaara - 1/30
24.07.2016 - KRJ - HeB - Mörkövaara - 3/30
11.07.2016 - KRJ - HeB - Moana part breds - 1/40
11.07.2016 - KRJ - HeB - Moana part breds - 4/40
02.08.2016 - KRJ - HeB - Mörkövaara - 5/30
09.08.2016 - KRJ - HeB - Mörkövaara - 4/30
17.07.2016 - KRJ - HeB - Turha - 4/30
06.08.2016 - KRJ - HeB - Censored - 3/30
21.07.2016 - KRJ - HeB - Stall Silverlycka - 5/30
19.07.2016 - KRJ - HeB - Chillo - 4/30
22.07.2016 - KRJ - HeB - Ros Cirein - 4/30
25.07.2016 - KRJ - HeB - Ros Cirein - 1/30
29.08.2016 - KRJ - HeB - Hortensia - 4/30
30.08.2016 - KRJ - HeB - Hortensia - 5/30
10.08.2016 - KRJ - HeB - Viisikko - 2/30
11.08.2016 - KRJ - HeB - Kisakeskus Lapland - 2/30
17.08.2016 - KRJ - HeB - Kisakeskus Lapland - 1/30


17.08.2016 - KRJ - HeB - Kisakeskus Lapland - 4/30
18.08.2016 - KRJ - HeB - Kisakeskus Lapland - 1/30
21.08.2016 - KRJ - HeB - Runoratsut - 3/40
22.08.2016 - KRJ - HeB - Runoratsut - 6/40
28.08.2016 - KRJ - HeB - Runoratsut - 2/40
18.08.2016 - KRJ - HeB - Március - 4/40
19.08.2016 - KRJ - HeB - Március - 6/40
24.08.2016 - KRJ - HeB - Metsovaara - 2/40
17.09.2016 - KRJ - HeB - Fiktio - 3/40
08.10.2016 - KRJ - HeB - Fiktio - 4/40
08.10.2016 - KRJ - HeB - Runoratsut - 1/40
09.10.2016 - KRJ - HeB - Runoratsut - 4/40
19.08.2016 - KRJ - HeB - Viisikko - 1/30
26.08.2016 - KRJ - HeB - Viisikko - 5/30
27.08.2016 - KRJ - HeB - Viisikko - 3/30
28.08.2016 - KRJ - HeB - Viisikko - 2/30
30.08.2016 - KRJ - HeB - Viisikko - 2/30
31.08.2016 - KRJ - HeB - Viisikko - 2/30
05.08.2016 - KRJ - HeB - Viisikko - 2/30
22.10.2016 - KRJ - HeB - Metsovaara - 1/30
12.10.2016 - KRJ - HeB - Escorant Trakehners - 2/40
13.10.2016 - KRJ - HeB - Escorant Trakehners - 6/40
18.10.2016 - KRJ - HeB - Escorant Trakehners - 4/40
20.10.2016 - KRJ - HeB - Escorant Trakehners - 4/40


10.07.2017 - NJ - newforestinponitammat - Ravenscroft - 2/7, irtoSERT
03.08.2017 - NJ - newforestinponitammat - Cadogan Ponies - 4/9, irtoSERT
10.08.2017 - NJ - newforestinponitammat - Ravenscroft - 6/7, irtoSERT
03.08.2017 - NJ - newforestinponitammat - Cadogan Ponies - 8/9, irtoSERT

Saavutukset

KTK II
19 + 18 + 18 + 18 = 73p.
28.10.2017 Lokakuun kantakirjaustilaisuus

© Roanoake Stud 2018  |  Kuva © AT Schurf              Tämä on virtuaalitalli  |   This is a SIM-game stable