Roscoff Whirlwind KTK II

rotu, sukupuoli:newforestinponi, tamma
väri, säkäkorkeus:voikko, 133 cm
synytynyt:20.09.2016, 8v. 09.10.2017
painotus ja koulutustaso:yleispainotus, ko helppo B, re 100cm
rekisterinumero: VH16-027-0158
kasvattaja:Roscoff, Iso-Britannia
omistaja:Rue (VRL-02824), Roanoake Stud

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.

Yleisesti Viiru on hieman säikky ja arkaluonteinen tamma, mutta kun sen kanssa puuhailee tarpeeksi ja teettää sillä hommia, se ei muista lainkaan säikkyä. Viiru on varsasta asti ollut hyvin sosiaalinen ja utelias pikku tamma, joka on yleensä kaikkien kaveri. Se ei voi sietää jos sitä pomottaa joku muu hevonen, sillä se haluaa itse aina ottaa johtoaseman, paitsi jos se on tekemisissä ihmisten kanssa. Viiru on välillä myös todella itsepäinen pikku kaveri. Mutta yleisesti Viiru on siis oikein mukava tamma.

Hoitaessa Viiru on melko kiltti. Se kutisee todella herkästi, jonka seurauksena se saattaa näykkiä, tai jopa puraista. Mahan alta ja kainaloista kannattaa siis harjata hyvin varovaisesti pehmeällä harjalla. Satulaa laittaessa Viiru alkaa hieman väistellä ihan kiusatakseen hoitajaa, mutta kun sen sitoo vaikka kiinni, saa satulan helposti laitettua. Suitsittaessa Viiru saattaa välillä nostaa pään korkealle ettei sen tarvitsisi ottaa kamalia kuolaimia suuhun, varsinkin talvisin kun se tietää että kuolaimet ovat kylmät, vaikka niitä onkin lämmitetty. Viiru pullistelee sitten aika tavalla, joten ennen selkään nousua kannattaa kiristää satulavyö ettei satula kierähdä ympäri. Suojia laittaessa pitää olla todella tomerana, ettei Viiru saa nosteltua jalkojaan tai revittyä suojia pois, sillä sen mielestä niitä ei kuulu pitää jaloissa. Kavioita puhdistaessa Viiru seisoo todella nätisti paikoillaan, ja odottaa kunnes kavio on puhdistettu. Joskus se ei kuitenkaan malta seistä paikoillaan ja alkaa tepastelemaan. Taluttaessa Viiru kulkee myös nätisti, eikä lainkaan yritä kiskoa tai mitään. Tarhaan päästettäessä se kuitenkin saattaa hieman rynniä, mutta kun vähän riimunvarrella napauttaa ryntäille se tottelee heti. Viirua ei lähes koskaan anna itseään kiinni laitumelta, joten mukaan kannattaa ottaa kauraämpäri ja porkkanoita, niitä se ei voi vastustaa. Viiru on välillä kunnon ahmatti ja saattaa jopa aidan toiselta puolelta kurotella syötävää, joskus sen seurauksena se onkin saanut sähköiskun aidasta, jonka jälkeen se ei ole mennyt lähellekään aitaa. Viiru laitetaan tarhaan yleensä kaverin kanssa, sillä Viiru kaipaa aina 'leikkikaveria' jota se voi rapsutella. Aika usein kaikki hevoset tulevat Viirun kanssa toimeen ja tykkäävät sen seurasta. Hoitaessa Viiru on siis kelpo tamma.

Ratsastaessa Viiru on vielä hieman tasapainoton ratsastaa nuoren ikänsä vuoksi. Maastossa se kuitenkiin rentoutuu ja tykkää mennä aika kovaa vauhtia. Esteillä Viiru innostuu aina, eikä välillä tahdo kuunnella pidätteitä. Maastoesteillä Viiru saattaa välillä varoa jalkojaan niin, että se tekee äkkinäisiä sivuloikkia minne sattuu, joten ratsastajan kannattaa olla todella skarppina selässä ellei halua huimaa ilmalentoa maahan. Maneesissa Viiru säikkyy jos lunta on katolla, tai jos sataa. Sillon se kulkee jännittyneesti ja korvat hörössä. Säikkymistä voi lieventää tekemällä paljon voltteja sekä peruutuksia, taikka siirtyä kentälle harjoittelemaan, siellä se ei säiky läheskään niin paljoa. Laukannostot saattavat tuottaa Viirulle joskus hieman hankaluuksia, se nostaa aika monesti väärän- taikka ristilaukan, tämän estämiseksi pitää tehdä kunnon asetus ja selkät avut. Ihme ja kumma, maastossa Viiru ei säiky yhtikäs mitään, siellä se keskittyy vain ja ainoastaan kovaan vauhtiin ja kaverin kanssa kilpailemiseen. Pelloilla Viiru tykkää irrotella oikein olan takaa, joskus ehkä hiemankin liian kovaa. Koulua mentäessä Viiru kyllästyy todella helposti, joten monipuolinen työskentely on tärkeää. Se osaa perusasiat erinomaisesti hyvin, ja tykkää kulkea rennossa muodossa. Jos kentällä on esteitä, ja olet päättänyt mennä koulua, voi sanoa että siitä ei tule yhtikäs mitään, sillä Viiru keskittyy vain esteiden tutkimiseen niiden yli pääsemiseen. Viiru saattaa joskus potkia muita hevosia, jotka tulevat ratsastaessa liian lähelle, kisoissakin kannattaa sitoa sen häntään punainen nauha, että muut kanssaolijat tietävät varoa. Uimisesta Viiru ei oikein välitä, se ei koskaan haluaisi edes kavioaan kastaa, mutta välillä se saattaa uskaltautua polviakin myöten veteen.

Kilpailuissa Viiru jännittää joskin aika paljon ja tarkkailee kaikkea mahdollista korvat hörössä. Radalla se onneksi rentoutuu ja keskittyy suoritukseen. Lastattaessa se menee helposti autoon, jos siellä on ennestään kaveri odottamassa. Jos sen pitää mennä yksin syntyykin hieman ongelmia, sillä yksin Viiru ei todellakaan halua sinne mennä. Mutta kyllähän sen sinne saa kun kovasti maanittelee ja houkuttelee. Traikusta poistuminen tapahtuukin sitten ryminällä. Silloin kannattaa juosta alta pois ellei halua jäädä jalkoihin. Matkan aikana Viiru on hiljaa eikä kolistele laisinkaan.

Sukutaulu

i. Untuvapilven Winter Hymn
nf, rnvkk 133cm
ii. Mundhill King Arthur
nf, rnpäist 135cm
iii. Mundhill Merlin
iie. Dust Flame
ie. Marydenes Hilary
nf, rnvkk 128cm
iei. Mornhill Grumpy
iee. Marydenes Pumpkin
e. Riot Hazybug
nf, rnpäistkm 135cm
ei. Blackbury Baron
nf, rnpäist 137cm
eii. Blackbury Bo
eie. Blackbury Marissa
ee. Seakiln Starbug
nf, mkm 136cm
eei. Seakiln Bugbear
eee. Seakiln Soap Opera

Jälkeläiset

Syntynyt 23.01.2018 ori Roanoake Fiendfyre isä Roanoake Farrow

Kilpailutulokset

Esillä on vain sijoitukset ja voitot. ERJ-sijoituksia yhteensä 0, joista voittoja 0.17.10.2016 - NJ - newforestinponitammat - Oak Hill Event Park - irtoSERT
08.11.2016 - NJ - newforestinponitammat - Special Ring - irtoSERT
02.07.2017 - NJ - newforestinponitammat - Cadogan Ponies - 3/8, irtoSERT
10.07.2017 - NJ - newforestinponitammat - Ravenscroft - 4/7, irtoSERT
10.08.2017 - NJ - newforestinponitammat - Ravenscroft - 5/7, irtoSERT

Saavutukset

KTK II
17 + 18 + 18 + 18 = 71p.
28.10.2017 Lokakuun kantakirjaustilaisuus

© Roanoake Stud 2018  |  Kuva © AT Schurf              Tämä on virtuaalitalli  |   This is a SIM-game stable