Etusivu Esittely Orit Tammat Kasvatus
Uusi osoite: http://rajamaa.net/p/donas.htm Päivitäthän linkkisi!

Ranelagh Donas

rotu, sukupuoli:newforestinponi, ori
väri, säkäkorkeus:punaruunikko, 136 cm
synytynyt:02.02.2016, ikä (VARL)
painotus ja koulutustaso:yleispainotus, ko helppo B, re 100cm
rekisterinumero: VH16-027-0079
kasvattaja:Séamus Ranelagh, Irlanti
omistaja:Rue (VRL-02824), Roanoake Stud

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.     Lisää kuvia löytyy alempaa!

Yleisesti ottaen Donas on todella tarkka kaikesta, jos se olisi ihminen se olisi luultavasti perfektionisti. Jo pienestä varsasta asti Donaksen perfektionistisuus on osoittautunut ajoittain jopa pirulliseksi härnäämiseksi, siksi se saikin nimekseen Donas (tarkoittaa suomeksi pirua/demonia). Sitä käsiteltäessä tulee koko ajan tietää mitä tekee - ei mitään hetken mielijohteita. Ori on haastava, eikä ihan pikkulasten tulisi käsitellä tätä oria niin kokonsa kuin luonteensakaan takia. Osaa Donas olla järkeväkin, mutta sitä ennen tulisi ehdottomasti tehdä orille rajat selväksi; muuten ei päivittäisestä hoidosta, saati liikutuksesta, tule yhtikäs mitään. Donas ei harrasta potkimista, napsiminen on kyllä tapana. Jos karsinaan astelee vähänkin pelokkaana, saattaa mustelma käsivarressa olla hyvin todennäköinen. Jos taas karsinaan astelee varmoin elein ja ottein, ei Donas ole uskalias testaamaan rajojaan - ainakaan heti. Harjatessa Donas ei kovinkaan paljoa kiukuttele, katselee hieman tylsistyneenä hoitajan touhuja. Napsimispatterit unohdettiin karsinaan, ja melko turvallisin mielin saa Donaksen ympärillä pyöriä. Ori seisoo suhteellisen kiltisti harjatessa aloillaan, ja nostaa kaviot pienen vänkäämisen jälkeen hyvin. Varusteet saa laitettua ilman mukinoita, satulavyötä on hankala kiristää kun tuntuu maha turpoavan sekunnissa kuumailmapalloksi. Pienestä olemuksestaan huolimatta Donas yrittää käyttää säkäkorkeuttaan hyväksi suitsien laitossa; se on mestari nostelemaan päätään nousee hirmuisen korkealle, ja lyhyen ihmisen on hankala noukkia pää takaisia syliin. Vaikka mieleesi tuli varmasti, että Donas on itse pahuus niin osaa se olla järkeväkin; ei se ole kokonaan läpimätä. Tutuille ihmisille se on käsiteltäessä suht rento ja mukava, vieraille se saattaa testailla rajojaan. Välillä, kun tallissa ei ole muita kun tallinomistaja, Donas käy pehmoksi. Se hörisee omistajalleen ja karsinassakin on itse kultaisuus. Ori muuttuu silmän räpäyksessä jos talliin astuu vähänkin vieraampi ihminen ja kultainen hetki muuttuu nopeasti painajaiseksi.

Ratsastaessa Donas on pieni tulipesä. Sillä riittää tarmoa vaikka koko päiväksi, ratsastajan täytyisi olla kuitenkin todella pitkähermoinen ja kovakuntoinen että jaksaisi tämän orin kanssa pitkään ratsastella. Donas jaksaa aina testailla, siihen se ei väsy koskaan. Vaikka sama ratsastaja olisi ratsastanut Donaksella pari kuukautta putkeen, jaksaa ori vieläkin temppuilla.

Esteillä Donas on tykki, vaikkakin vauhtia on liikaa. Se hyppää mahtavalla tekniikalla, ja selässä saa pysytellä hereillä vaikka tekisi mieli huutaa riemusta, niin mahtavalta se tuntuu! Lähestyminen on kyllä täyttä tuskaa, kun pitäisi pidättää hirmuisesti, mutta jos nykäiset väärässä kohtaa ennen estettä, on kieltäytyminen varmaa. Eteenajavia ei radalla pahemmin tarvitse, Donas hoitelee vauhdin omasta takaa, pidättämisen kanssa on kyllä eri asia. Aikaratsastuksessa Donas on ihanteellinen; se menee lujaa, ja hyppää kulmasta kuin kulmasta, kuhan antaa sen tehdä omankin osuutensa. Ori on tarkka jaloistaan, eikä mielellään kolauttele niitä puomeihin, joten isoissakin luokissa ilmavaraa on tarvittavasti esteen ylitse menemiseen puhtaasti. Yksittäiset esteet menevät ihan hyvin tekniikan osalta, vauhtia voisi karsia puolet pois. Sarjoilla tulee ongelmaksi vauhti. Este tulee todella nopeasti eteen, Donas hyppää pitkiä loikkia ja esimerkiksi yhden laukka-askeleen välille ei välttämättä mahdu kunnolla ottamaan sitä askelta ja este tulee turvan eteen. Vaikka laukan säätelymahdollisuus onkin hyvä, ei se auta sarjojen välillä.

Koulussa Donaksen vahvuudet ovat lennokkaat askellajit, keveys ja rentous. Donas jaksaa keskittyä, mikä onkin hieman outoa tälle oriille. Aluksi saa kyllä tapella tahtonsa läpi, mutta sen jälkeen alkaa saumaton yhteystyö tämän kookkaan ja näyttävän orin kanssa. Donasta ei voi pakottaa muotoon. Se pitää ratsastaa vihjailevaisesti, asetellen johtavalla ohjasotteella suuntaan ja toiseen. Näin herra rentoutuu, ja on ratsastajalle oikein käsiystävällinen. Kouluratsastuksessa Donas on todella miellyttämisenhaluinen, mutta se ottaa helposti nokkiinsa. Kannuksilla ei voi jäädä hetkeksikään kiinni Donaksen kylkiin, takaosa lentää nimittäin heti ilmaan. Jos ratsastaja osaa asiansa, ei ratsukkoa pysäytä mikään. Laukanvaihdot menevät ilmavasti, väistöt letkeästi ja pysähdykset ja siirtymiset terävästi. Kouluradalla Donakselle riittää vallan mainiosti nivelkuolain, suu on äärimmäisen herkkä. Pohkeillakaan ei ylettömästi tarvitse potkia. On aina ilo ratsastaa Donaksella koulua, se on aivan eri hevonen tällöin. Ratsastuksesta voi vihdoinkin nauttia, ei tarvitse pelätä että kohta ollaankin jo Amerikassa.

© Hippios.dk    © Hippios.dk    © Hippios.dk    © Hippios.dk

Sukutaulu

i. Malastare Deamhan Mór
nf, rn 139cm
ii. Malastare Samhain
nf, prt 140cm
iii. Drumossie Draíodóir
iie. Mó Leannán
ie. Lenacre Uranach Gheal
nf, mrn 135cm
iei. Cródhearg
iee. White Raven
e. Ranelagh Aoibhneas
nf, prt 130cm
ei. Taoiseach
nf, prt 135cm
eii. Harmonyhill Diarmaid
eie. Foinse
ee. Ranelagh Blátha
nf, kmrn 130cm
eei. Fearthainnscáth
eee. Ranelagh Blanche

Jälkeläiset

Orilla ei ole vielä jälkeläisiä.

Kilpailut

Esillä on vain sijoitukset ja voitot. ERJ-sijoituksia yhteensä 0, joista voittoja 0.


KRJ-sijoituksia yhteensä 3, joista voittoja 2.

14.07.2016 - KRJ - HeB - Moana part breds - 1/40
22.08.2016 - KRJ - HeB - Runoratsut - 2/40
07.10.2016 - KRJ - HeB - Runoratsut - 1/40


01.09.2016 - NJ - new forestit - Loitsulähde - 3/11, irtoSERT
06.09.2016 - NJ - hevos- ja poniorit - Loitsulähde - 3/12, irtoSERT

© Roanoake Stud 2015  |  Kuva © Danica Duen              Tämä on virtuaalitalli  |   This is a SIM-game stable