Etusivu Esittely Orit Tammat Kasvatus

Fleur de Lis ERJ I, RPL II, YLA2 † RIP 14.6.2017

† RIP 14.6.2017
Fleur lopetettiin kunnioitettavan 28-vuoden iässä vanhuuden vuoksi. Rakasta kanta-tammaa jää kaipaamaan koko tallin väki ♥♥
rotu, sukupuoli:brittiläinen ratsuponi 75%, tamma
väri, säkäkorkeus:tummanruunikko, 138 cm
synytynyt:01.10.2012, ikä (VARL)
painotus ja koulutustaso:esteratsastus, ko helppo A, re 110cm
rekisterinumero: VH13-029-0252
kasvattaja:M & A Shaw, Iso-Britannia
omistaja:Rue (VRL-02824), Roanoake Stud

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.     Lisää kuvia löytyy alempaa!

Fleur de Lis onkin vasta tammojen tamma, vaikka onkin tallin ilopilleri. Se on aina kaikkien kaverina ja aina mukana touhussa kun on kyseessä ruoka. Fleurilla on välillä "omaa hauskaa", jolloin se sählää mitä sattuu. Tuolloin sille kannattaa huomauttaa asiasta, muuten saatat löytää itsesi lähimmästä ojasta.

Hoitaessa Fleur ei te sen kummempia käännöksiä. Jos harjaa karsinassa, on parasta antaa tammalle jotain syötävää, sillä muuten hommasta ei tule mitään. Fleur siis kyllästyy helposti. Sillä pitää aina olla jotain tekemistä. Fleurin arkapaikka on kainalot, joka hankaloittaa satuloimista. Silloin kannattaa pyytää jotakuta auttamaan satulan kiristämisessä. Tamma avaa suunsa yleensä moitteettomasti, joka helpottaa suunnattomasti, sillä jos olet saanut satulavyön kiristettyä, ansaitset mitalin. Aina ratsastuksen jälkeen tamma menee tarhan mutaisimpaan kohtaan piehtaroimaan, jonka jälkeen sitä on ilo harjailla.

Ratsastaessa Fleur on kuulias ja parhaimpina päivinä eteenpäinpyrkivä. Koulu ei tammaa oikein kiinnosta, vaikka osaa sitä hyvin. Edelleen tammalla pitää olla jotain pohdittavaa, jotta homma toimisi. Estetunneilla tamma yleensä keskittyy parhaansa mukaan, koska kyseessähän ovat esteet. Ainoa miinus on, että jos ratsastaja ohjaa tamman esteelle vinossa, Fleur kieltää varmasti. Sille pitää ensin näyttää suunta ja antaa mennä. Vaikka tamma onkin yhteistyöhaluinen, se ei ole aina samaa mieltä ratsastajansa kanssa. Tuolloin kannattaa osoittaa kuka määrää. Fleurilla on hyvä hyppytekniikka ja se jättää yleensä kunnon hajuraon puomien ja jalkojensa väliin. Parhaimmillaan se pystyy kääntymään niin sanotusti "postimerkin päällä", ja tamman taskukoon ansiosta siltä onnistuu pienimmätkin ratsastustiet.

Kisoissa tamma on yleensä viilipytty, tosin kannattaa kuitenkin keksiä tammalle jotain tekemistä, eikä jättää vaan seisomaan sidottuna johonkin. Radalla Fleur täytyy pitää kokoajan käsissä, sillä muuten se alkaa menemään omiin suuntiinsa, eikä tottele ratsastajaansa, jolloin niitä kieltäytymisiä tulee eniten.

© Horsemosen

Sukutaulu

i. Momsen Lis
BRP 62.5%, mrn 145cm
ii. Guarantee D
BRP 50%, rnkm 149cm
iii. If Looks Kill
nf
iie. Kaleidoskope Colors
ox
ie. Retro Lights
BRP 75%, prn 142cm
iei. Break Up Dawn
nf
iee. Åiram de Tied
BRP 50% (nf x ox)
e. Miss Flower Fleur
BRP 87.5%, trt 135cm
ei. Fame Excess
conn, rnhl 145cm
eii. Estatiqué
conn
eie. It's Summertime
conn
ee. Bailamos
BRP 75%, prn 132cm
eei. Te Quiero
wB
eee. Trouble-Some
BRP 50% (ox x wm)

Isä Momsen Lis on mustanruunikko brittiläinen komistus, joka on menestynyt upeasti estekentillä. Tämä 145 senttimetriä korkea raamikas oriherra on kisannut 120 cm tasolla jo monia vuosia, ja jaksaa yhä edelleen, vaikka ikää on kertynyt jo 19 vuotta. Hienon kisauran lisäksi orilla on jo monta menestynyttä jälkeläistäkin, joista suurin osa asustelee Isossa-Britanniassa. Luonteeltaan ori on melko tempperamenttinen ja touhukas tapaus. Ori oli yhden ihmisen hevonen ja onkin pysynyt yhdellä omistajalla koko elämänsä.

Isänisä Guarantee D oli vahinkovarsa. Se oli kaunis, ruunikonkimo ori, aivan emänsä ponikokoinen kopio. Arabiveri näkyi hyvin palkitussa, linjakkaassa rakenteessa ja sähäkässä luonteessa, jonka ori periytti Fleurin isälle, Momsen Lisille. Guarantee D pärjäsi myös esteratsastuksessa hyvin, ja kisasi useamman vuoden 100 cm tasolla menestyksekkäästi. Oria käytettiin jonkin verran myös siitokseen, mutta sähäkkä luonne rajoitti sen suosiota. Ori lopetettiin 24 vuoden iässä vanhuuden vaivojen vuoksi.

Fleurin isänisänisä, If Looks Kill, oli komeahko newforestinponiori. Ori oli väriltään kaunis kimo ja rakenteeltaan pyöreähkö ja joidenkin mielestä saattoi olla vähän liikakiloja. Parhaillaan kesäisin ori saattoikin olla erittäin pyöreävatsainen, sillä muutaman kerran nuorena se söi itsensä ähkyyn. Orilla ei juuri kilpailtu elämänsä aikana. Se asusteli koko elämänsä ajan kasvattajansa laitumilla suurien nummien keskellä kaukana sivilisaatiosta. Se eli kunnioitettavaan 30 vuoden ikään ja jätti jälkeensä vain kaksi jälkeläistä.

Isänisänemä Kaleidoskope Colors oli pienipäinen ruunikko arabitamma. Sen kilpailu-uransa keskittyi matkaratsastukseen, jossa tamma menestyikin erinomaisesti. Eräissä kilpailuissa Pohjois-Britanniassa se iski silmänsä Fleurin isänisänisään, If Looks Killiin. Noin vuoden päästä If Looks Killin kasvattajalle ilmestyi etuovellensa ruunikonkimo varsa, jonka Kaleidoskope Colors oli kuukausi sitten pyöräyttänyt ja että varsa oli häpäisy arabianhevosen rodulle. Kasvattaja oli kuulemma vain kohauttanut harteitaan ja pitemmittä puheitta ottanut varsan itselleen. Kaleidoskope Colors eli vain 10 vuotiaaksi, sillä se lopetettiin katkaistuaan jalkansa kesken matkaratsastuskilpailuiden. Tamman ainoaksi jälkeläiseksi jäi Guarantee D.

Isänemä Retro Lights oli punaruunikko tamma, joka asui koko elämänsä suuressa ponisiittolassa. Tammalla oli hyvä, palkittu rakenne ja se periytti rakenteensa lisäksi rauhallista ja helppoa luonnetta. Sen suuret, ruskeat silmät rauhoittivat epävarmatkin ratsastajat ja se oli siksi yksi suosituimmista ponitammoista siittolassa. Sillä ei varsinaisesti kilpailtu elämänsä aikana, mutta omistajansa mukaan tamma oli erinomainen hyppääjä. Retro Lights jätti yhteensä kahdeksan hienoa varsaa, joista suurin osa menestyi esteillä. Tamma kuoli kaviokuumeeseen 25-vuotiaana.

Fleurin isänemänisä, Break Up Dawn, oli pieni ja ärhäkkä punarautias ori. Siitä ei ole paljoa tietoa jäljellä, vaan että ori myytiin useaan otteeseen vaikean luonteensa takia.

Isänemänemä, Åiram de Tied, oli ruotsalais-brittiläis perheeseen syntynyt brittiläinen ratsuponitamma. Se oli väriltään ruunikko valkoisten sukkien kera ja luonteeltaan aivan hellyyttävä ja pomminvarma, sillä tamma ei hetkahtaisikaan jos syttyisi kolmas Maailmansota. Tamma periytti luonnettaan useimmille varsoilleen, ja ostasta tulikin pomminvarmoja esteponeja. Tamma eli kunnioitettavan pitkän elämän, vaikkei sen tarkkaa ikää kukaan juuri tietänyt. Se oli kasvattajansa tallilla yli kaksikymmentä vuotta ja oli kaikkien pikkulapsien suosikkiponi.

Fleurin emä Miss Flower Fleur on tummanpunarautias tamma, jolla on kisattu niin esteillä kuin kenttäratsastuksessakin. Tämä kestävyydestään tunnettu tamma pärjäsi hyvin 110 cm esteradoilla, ja oli vertaansa vailla myös kenttäkisoissa. Sillä oli voitontahtoinen ja lojaali luonne, ja ylitti minkä tahansa risuesteen mikä eteen tuli varmuudella. Miss Flower Fleurilla oli nuorempana tapana karkailla tarhastaan, mutta sen käytös rauhottui iän myötä. Nykyään tamma on siitoskäytössä, ja tehnyt kolme upeaa varsaa, joista yksi asustelee Saksassa.

Emänisä Fame Excess oli ruunihallakko connemaraori, joka tuli tunnetuksi erittäin hyvästä hyppykapasiteetistaan. Fame Excess kisasi 130 cm radoilla monia vuosia ja peittosi useasti huippuunsa jalostetut puoliverisetkin. Sittemmin orista tuli todella suosittu jalostuskäytössä, ja se jättikin jälkeensä useita satoja varsoja. Luonteeltaan ori olikin varsin mukiinmenevä, joka edesauttoi orin jalostussuosiota. Ori periytti useille sen varsoille kiinnostavan värityksensä, mutta kyseistä väritystä ei valitettavasti ole havaittu Fleurin emän jälkeläisissäkään. Fame Excess lopetettiin 22-vuotiaana jalkavaivojen vuoksi.

Emänisänisä Estatiqué oli melkoinen oripoika. Nuorena se oli varsin villi tapaus, mutta onneksi iän myötä se hieman rauhottui. Rauhoittumisen syyksi osoittautui myös esteet, johon orin energisyys usein kohdistettiin. Orilta ei aluksi löytynyt luonnollista hyppytyyliä, mutta tähän auttoi irtohypytys ja osaava kouluttaja. Estatiqué kilpaili enimmäkseen seurakisoissa melko meneistyksekkäästi, muttei kuitenkaan ollut mikään ruusukehai. Se jätti jälkeensä viisi jälkeläistä, joista suurin osa asuu yhtä Isossa-Britanniassa.

Fleurin emänisänemä It's Summertime oli aurinkoinen tamma. Se oli lepposa luonteeltaan, eikä sillä juurikaan ratsastettu elämänsä aikana. Mukavan luonteensa takia tammaa käytettiin pelkästään siitokseen ja se jättikin jälkeensä kuusi hyväluonteista varsaa. Tamma lopetettiin noin 25-vuotiaana kaviokuumeen komplikaatioiden vuoksi.

Emänemä Bailamos oli kaunis, pieni punarautias tamma, joka kisasi nuorena esteillä 100 cm tasolla hyvällä hyppytekniikalla. Eräänä iltana kisoista palatessa tamma joutui auto-onnettomuudeen. Kyseisen onnettomuuden seurauksena Bailamos ei kuitenkaan enää kestänyt esteratsastusta ja sille jäi myös traumat onnettomuudesta eikä uskaltanut enää mennä traileriin. Tamma ei muutenkaan onnettomuuden jälkeen ollut enää oma itsensä, joten se siirtyi kymmenvuotiaana siitoshommiin. Bailamos ehti tehdä neljä hienoa varsaa, kunnes menehtyi ähkyyn 16-vuotiaana.

Emänemänisä Te Quiero oli pienikokoinen welsh B -ori. Se asusteli koko elämänsä pienessä welshlaumassa eikä se koskaan eläessään nähnytkään satulaa. Harva tiesi orin oikeaa väriä, sillä oli usein mutakuorrutuksen peitossa. Orista ei ole juurikaan muuta tietoa.

Emänemänemä Trouble-Some oli nimensä veroinen jekkuilija. Se jo varsasta asti varasteli lapasia ja pureskeli takkien napit irti. Tammalle jäi vain yksi jälkeläinen, sillä Trouble-Some kuoli yöllä alkaneessa tulipalossa, eikä sitä ehditty pelastaa ajoissa.

Jälkeläiset

Syntynyt 09.07.2013 ori Carusos Kermit isä Over And Out
Syntynyt 15.12.2013 ori Carusos Lagros isä Lippens Durello
Syntynyt 10.06.2014 ori Roanoake Hamlet isä Leahorst Primeur
Syntynyt 07.12.2014 ori Roanoake Ricochet isä Hypopyon xx
Syntynyt 19.01.2016 tamma Roanoake Amberlust isä Over And Out

Kilpailut

Esillä on vain sijoitukset ja voitot. ERJ-sijoituksia yhteensä 56, joista voittoja 12.

01.09.2013 -- ERJ -- 110cm -- kutsu -- 2/37
08.09.2013 -- ERJ -- 100cm -- kutsu -- 5/30
29.08.2013 -- ERJ -- 60cm -- kutsu -- 1/15
12.09.2013 -- ERJ -- 110cm -- kutsu -- 4/40
12.09.2013 -- ERJ -- 110cm -- kutsu -- 5/40
14.09.2013 -- ERJ -- 110cm -- kutsu -- 5/40
22.09.2013 -- ERJ -- 110cm -- kutsu -- 4/40
06.09.2013 -- ERJ -- 90cm -- kutsu -- 1/25
07.09.2013 -- ERJ -- 90cm -- kutsu -- 5/25
25.09.2013 -- ERJ -- 90cm -- kutsu -- 1/40
26.09.2013 -- ERJ -- 90cm -- kutsu -- 2/40
24.09.2013 -- ERJ -- 100cm -- kutsu -- 3/40
29.09.2013 -- ERJ -- 100cm -- kutsu -- 4/40
29.09.2013 -- ERJ -- 110cm -- kutsu -- 2/40
06.10.2013 -- ERJ -- 100cm -- kutsu -- 1/40
06.10.2013 -- ERJ -- 100cm -- kutsu -- 5/40
06.10.2013 -- ERJ -- 80cm -- kutsu -- 1/40
12.10.2013 -- ERJ -- 100cm -- kutsu -- 2/40
20.09.2013 -- ERJ -- 100cm -- kutsu -- 2/50
03.10.2013 -- ERJ -- 100cm -- kutsu -- 3/50
30.09.2013 -- ERJ -- 110cm -- kutsu -- 2/40
18.10.2013 -- ERJ -- 80cm -- kutsu -- 1/40
20.10.2013 -- ERJ -- 100cm -- kutsu -- 2/30
26.10.2013 -- ERJ -- 110cm -- kutsu -- 6/50
22.10.2013 -- ERJ -- 80cm -- kutsu -- 1/50
12.10.2013 -- ERJ -- 100cm -- kutsu -- 2/40
30.09.2013 -- ERJ CUP -- 110cm -- kutsu -- 10/179
10.10.2013 -- ERJ -- 80cm -- kutsu -- 1/50
10.10.2013 -- ERJ -- 90cm -- kutsu -- 5/30
11.10.2013 -- ERJ -- 90cm -- kutsu -- 1/30
12.10.2013 -- ERJ -- 100cm -- kutsu -- 4/33
12.01.2015 - ERJ - 110cm - Trio Connemaras - 5/30
14.01.2015 - ERJ - 110cm - Trio Connemaras - 5/30
16.01.2015 - ERJ - 110cm - Trio Connemaras - 5/30
21.01.2015 - ERJ - 110cm - Blackwoods - 1/30
22.01.2015 - ERJ - 110cm - Kilpailukeskus Holmberg - 1/60
10.01.2015 - ERJ - 110cm - Haavelaakso - 7/60
14.01.2015 - ERJ - 110cm - Haavelaakso - 6/60
16.01.2015 - ERJ - 110cm - Haavelaakso - 6/60
16.01.2015 - ERJ - 110cm - Haavelaakso - 1/60
17.01.2015 - ERJ - 110cm - Haavelaakso - 5/60
18.01.2015 - ERJ - 110cm - Haavelaakso - 6/60
18.01.2015 - ERJ - 110cm - Dainty - 5/30
25.01.2015 - ERJ - 110cm - Muiston Suomenhevoset - 5/40
29.01.2015 - ERJ - 110cm - Muiston Suomenhevoset - 3/40
30.01.2015 - ERJ - 110cm - Muiston Suomenhevoset - 2/40
30.01.2015 - ERJ - 110cm - Muiston Suomenhevoset - 5/40
18.01.2015 - ERJ - 110cm - Haavelaakso - 7/50
20.01.2015 - ERJ - 110cm - Haavelaakso - 3/50
24.01.2015 - ERJ - 110cm - Haavelaakso - 5/50
26.01.2015 - ERJ - 110cm - Örpsilä - 2/30
26.01.2015 - ERJ - 110cm - Dainty - 5/30
29.01.2015 - ERJ - 110cm - Dainty - 5/30
31.01.2015 - ERJ CUP - 110cm - Kilpailukeskus Ginger - 15/274
22.01.2015 - ERJ - 110cm - Taikakuun Kartano - 2/50
29.01.2015 - ERJ - 110cm - Taikakuun Kartano - 3/50

Saavutukset

ERJ I
7,5 + 42 + 18 + 20 + 15 = 102,5 p.

RPL II
7 (4+3) + 11,5 + 15 + 13 + 0 + 6 + 2 = 54,5p.

YLA2
24,5 (15+9,5) - 27,5 (19,5+8) - 17 - 13 - 4 = 86p.

Valmennukset

03.02.2015 - estevalmennus (valmentaja Riella)
Fleur vaikutti heti alkuun innokkaalta tapaukselta ja ajattelinkin ratsukolle tehtäväksi tänään vähän vaikeahkoja teitä, sillä Rue kertoi tamman olevan niistä hyvin tarkka. Itsenäiset alkuverryttelyt suoritettuaan ratsukko kävi tositoimiin. Tein ensin ympyrälle kaksi pientä estettä, sillä siinä tulisi harjoiteltua hieman vinoa tietä, mitä tamma ei sietänyt juuri ollenkaan. Kielto, toinen, mutta kolmannella tuli todella hieno hyppy. Ympyrätehtävän jälkeen laitoin kolmikaariselle kiemurauralle muutaman esteen vähän sinne tänne, että ratsukko joutuu keskittymänä kyseiseen tehtävään. Fleur oli alkuun ihmeissään, että mihin hän on joutumassa, mutta pienen hangoittelun jälkeen saimme todella kivoja hyppyjä, eivätkä vinot tiet olleetkaan niin paha juttu. Fleur suoriutui tänään tehtävistä ratsastajansa tuella todella hienosti!

23.01.2015 - estevalmennus (valmentaja Riella)
Rue taisi selvästi tykätä valmennustyylistäni, sillä hän tuli Fleurin kanssa uudelleen valmennukseen. Fleur on kuulemma todella hienosti ruvennut hyppäämään vinoja teitä, joten päätin vielä testata miten asia on oikeasti. Tein taas ympyrälle pari estettä ja kyllä huomasi, että Fleur on jo paljon reippaammin tulossa esteelle. Muutaman toiston jälkeen tein ympyrätehtävän lisäksi loivalle kiemurauralle kolme estettä täyteen 110cm korkeuteen. Fleur oli uuden tehtävän kanssa hieman varovaisempi, mutta edellistä kertaa paremmin kyllä aloitti tehtävän. Yhdistimme ympyrä- ja kiemurauratehtävät ja tämän ratsukko tuli kolme kertaa. Viimeinen kerta oli todella hienosti suoritettu, joten annoin ratsukolle luvan suorittaa itsenäisen loppuverryttelyn. Kävimme Ruen kanssa vielä läpi, mikä heillä onnistui ja missä olisi vielä hieman hiomista. Hienoa!

13.01.2015 - estevalmennus (valmentaja Riella)
Fleur oli tänään todella reippaalla päällä, kun Rue aloitti tamman kanssa itsenäisen alkuverryttelyn. Olin suunnitellut tälle päivälle hieman suhteutettuja välejä ja se sopi ratsukolle hyvin. Ensin tein kolme 80cm korkeaa estettä, joiden välit olivat kolme ja kaksi laukka-askelta. Ratsukko suoritti tehtävän puhtaaksi, joten vaihdoin määrän kahteen. Tähän tarvittiin jo vähän enemmän miettimistä, sillä kolmen laukka-askeleen väli oli tultava kahdella. Fleur innostui toden teolla tehtävästä ja suorittikin sen mallikkaasti, vaikka toinen väli meinasi käydä vähän ahtaaksi. Muutama puhdas suoritus ja lisäsin sarjaan vielä neljännen esteen ja väleiksi kaksi. Tähän mennessä Fleur oli jo niin innokkaasti menossa, että keskimmäinen väli meinasi toden teolla jäädä lyhyeksi, mutta reippaalla ratsastuksella tämäkin tehtävä sujui moitteetta. Näiden tehtävien jälkeen ratsukko suoritti itsenäisen loppuverryttelyn.

Päiväkirja

21.02.2013 - Fleurin saapuminen (kirjoittanut omistaja)
Tänään aikasin aamusta saapui tallipihaan pieni rähjäinen hevostraileri. Ulos astui pieni tummanruunikko kolmivuotias tamman alku, josta olisi määrä kehitellä yhdeksi tallin kantatammoiksi. Jo ensimmäisistä sekunneista lähtien pienen tamman harteille langetettiin tämä suuri taakka. Fleur oli hyvästä suvusta peräisin ja kasvattaja vakuutti, että tammalla oli oikein mukava luonne ja mukava hyppytekniikka. Se höristeli saapuessaan korviaan ja saikin itselleen muutamat tervehdyshuudot, ja näytti etenkin siltä, että tamma olisi varmasti orien suuressa suosiossa. Fleur asettautui kodiksi nopeasti ja sai tarhakaverikseen meidän vanhemman ratsuponirouvan, Rean, joka oli jo pitempään ollut tarhakaveria vailla. Tammat näyttivät tulevan varsin hyvin toimeen väliaikaisesta välilangasta riippumatta ja kävivät haistelemassa toisiaan silloin tällöin. Lähikuukausina alotettaisiin Fleurin ratsukoulutus joten saa nähdä, mitä tästä pienestä ponitammasta tuleekaan.

09.07.2013 - Ensimmäinen varsa! (kirjoittanut omistaja)
Tänään syntyi Fleurin ensimmäinen varsa! Tätä päivää on odotettu pitkään, itse tammakin alkoi tiineyden loppua kohden jo hieman hermostua, koska varsa tupsahtaisi ulos. Aamulla juuri saapuessani talliin Fleur ilmoitti kipakalla äänellä "Nyt se tulee!". Synnytys sujui hyvin, vaikka kestikin melko kauan, sillä vaavi ei halunnutkaan tulla ulos! Lopulta, kaikkien huojennukseksi, se antoi periksi ja tuli ulos rymisten. Pitkäkoipinen orivarsa sai nimekseen Carusos Kermit, ja peri isältään kauniin läsin otsaansa ja molempien vanhempien kauniin arabipään. Soitin samana päivänä varsan tulevalle omistajalle, turjakkeelle, että tulihan sieltä orivarsa, juuri kuin oli toivottu. Kermit saa varmasti hyvän kodin Istriasta, vaikka joutuukin muuttamaan Saksaan asti. Onneksi tallin ponit osallistuvat sielä aktiivisesti kilpailuihin, joten varmasti joskus ehditään Istriassa pyörähtämään.

02.07.2014 - Jalkaongelmia (kirjoittanut omistaja)
Fleur on elänyt nyt vähän hiljaiseloa, sen kanssa ei ole voinut paljoa puuhailla kun tamman jalat ovat alkaneet reistailla - nyt se siis vain elelee laitumella Rean kanssa ja kävelen sen kanssa päivittäin sekä juoksutan silloin tällöin. Itseä harmittaa tamman jalkaongelmat, koska muistan miten se osasi nauttia vauhdikkaista maastolenkeistä ja rankoista estetreeneistä. Nyt otetaan vähän rauhallisemmin ja käymmekin pienellä kurssilla lähellä sijaitsevalla koulutuskeskuksella, mistä saamme vähän neuvoja Fleurin jalkojen hoitoon, että saataisiin pidettyä se kunnossa kaikinpuolin vanhoille päiville asti. Poni on kuitenkin oudon rauhallinen vaikkei liikuntaa saakkaan niin paljoa kun aikaisemmin oli tottunut, no toivottavasti se ei merkitse mitään sen vakavampaa.

© Roanoake Stud 2015  |  Kuva © Danica Duen              Tämä on virtuaalitalli  |   This is a SIM-game stable