Etusivu Esittely Orit Tammat Kasvatus
Uusi osoite: http://rajamaa.net/p/nero.htm Päivitäthän linkkisi!

Beamhound Nero

rotu, sukupuoli:brittiläinen ratsuponi 75%, ori
väri, säkäkorkeus:punarautias, 146 cm
synytynyt:08.10.2012, ikä (VARL)
painotus ja koulutustaso:esteratsastus, ko helppo C, re 120cm
rekisterinumero: VH13-029-0338
kasvattaja:Beamhound Sport Ponies, Iso-Britannia
omistaja:Rue (VRL-02824), Roanoake Stud

Tämä on virtuaalihevonen. This is a sim-game horse.     Lisää kuvia löytyy alempaa!

Nero saapui meille tuontiponina suoraan Briteistä. Energistä ja toiminnantahtoa pursuilevaa ponia lupailleet kasvattajat eivät joutuneet syömään sanojaan vaan Nero ehdottomasti on juuri sellainen kuin siitä lupailtiinkin! Käsittelijältään ori vaatii jo hiukan enemmän hevosmiestaitoja; varmaa kättä, itseluottamusta ja rauhallisuutta tilanteessa kuin tilanteessa. Nero pompottelee helposti epävarmempaa käsittelijää mielensä mukaan, joten aloittelijoille soveltuva poni ei ole kyseessä. Karsinakäyttäytyminen on hyvin hanskassa, joskin poni saattaa hyöriä ja pyöriä ja keskittyä kaikkeen jännittävään ympärillään ja tämä saattaa osakseen hiukan hankaloittaa hoitajan työtä. Ilkeä Nero ei missään nimessä kuitenkaan ole ja se nauttii kyllä rapsutuksistakin - mutta vain tiettyyn pisteeseen saakka.

Ratsuna Nero on vauhdikas ja hiukan jopa haastava, muttei kuitenkaan tuota taitavalle ja rauhalliselle ratsastajalle suurempaa päänvaivaa. Nero tarvitsee kunnon alkuverkat, jotta esteillä malttaisi pysyä housuissaan ja koulussa taas keskittyä täysin annettuihin tehtäviin. Esteillä Nero on hyvinkin itsevarma ja rohkea hyppääjä, jota eivät pelota räikeät ja liehuvat liput tai kummallisimmatkaan esteviritelmät - poni rakastaa hyppäämistä täysin rinnoin eikä se halua tuhlata aikaa turhaan äksyilyyn ja säpsähtelyyn. Nero on hyvä ratsu nopeille radoille ja siltä sujuvat hienosti hiukan vaikeammatkin lähestymiset ja reitit, kunhan vauhti pysyy ratsastajan hallinnassa.

Jos on joissain asioissa aivan erinomaiset taidot, on se usein jostain muusta pois - näin ainakin on Neron kohdalla. Kouluratsastus missään muodoissaan ei ehdottomastikaan ole tämän herran heiniä. Nerolla on kyllä kauniit liikkeet ja se osaa kantaa itsensä hyvin, se kokoaa itsensä helposti ja ravissakin on oikein mukava istua, mutta kärsivällisyyttä ja tarkkuutta ponilla ei ole näihin hommiin nimeksikään! Neron korvien välistä voisi kuvitella tunkevan savua heti sen jouduttua koulukentälle, eikä meno missään vaiheessa tunnu helpottavan tuumaakaan. Poni kyllä yrittää sille päälle sattuessaan parhaansa mukaan suorittaa sille annetut tehtävät, mutta liikoja ei kannata odottaa. Useimmiten koulutunnit ovat niin ratsastajalle kuin ratsullekin hyvin työteliästä taistelua, mutta ainakin tuskan tuntien jälkeen estekentällä taas muistaa mihin tarkoitukseen poni on hankittu!

Luonteen on kirjoittanut Liia.

© JP    © JP

Sukutaulu

i. Bullethow Madness
BRP 50%, prt 148cm
ii. Streetway Hero
ox, prt 152cm
iii. Hummingbird
iie. Crosswood Mimosa
ie. Cwanth Louise
wB, rtkm 134cm
iei. Gwenwood Lweyn
iee. Cwanth Rosette
e. Rosewood Estelle
wB, rt 132cm
ei. Hillway Headhunter
wB, rt 133cm
eii. Priscall Ben
eie. Lastgen Poppy
ee. Radious Ann
wB, km 127cm
eei. Ostergen Alyce
eee. Etherwood Lily

Brittiläinen ratsuponiori Bullethow Madness on kisauraansa jo lopetteleva, 148 cm korkea kenttäpainotteinen jättiläinen. Erittäin komean ulkomuodon omaava urheilullinen poni, joka on myös kantakirjattu II -palkinnolla. Luonteeltaan vilkas ja energinen, mutta silti ehdottoman ystävällinen ja ihmisrakas. Bullethow Madness asuu yhä kasvattajansa luona ja Nero on oriin ensimmäinen jälkeläinen. Hyvän kisamenestyksen ja luonteen ansiosta oriille kuitenkin kaavaillaan ehdottomasti tulevaisuudessa vielä muutamaa jälkeläistä.

Streetway Hero oli 152 cm korkea punarautias arabialainen täysiverinen, joka hurmaa etenkin uskomattoman komealla ulkomuodollaan. Luonteeltaan ori oli täysiveriseksi hyvinkin tavanomainen persoona; herkästi kuumuva ja energinen. Omistajansa luona oria käytettiin ahkerasti jalostukseen, mutta Bullethow Madness on ainakin tähän saakka orin ainoa ponijälkeläinen. Estepainotteisesti kisannut hevosori hyppäsi ratana 140 cm ja oli hyvin sporttinen rakenteeltaan, joten hankalammatkaan esteradat eivät tuottaneet tälle herralle hankaluuksia!

Hummingbird oli punarautias arabiori, joka eleli koko elämänsä kasvattajansa luona. 152 cm korkealla hevosorilla oli kuoltuaan takanaan runsas ura estekentillä. Hummingbird hyppäsi rataesteitä 140 cm saakka ja sillä oli useita sijoituksia ja luokkavoittoja tasoltaan. Luonteeltaan ori oli hiukan haastava tapaus, mutta silti ehdottoman lahjakas kisaratsu. Orilla on muutamia jälkeläisiä, jotka myös ovat kilpailleet esteratsastuksessa.

Crosswood Mimosa oli äärimmäisen kaunis I -palkinnolla kantakirjattu ruunikko arabitamma, joka oli myöskin luonteeltaan hyvin miellyttävä persoona. Mimosa kuunteli mielellään ratsastajaansa ja pyrki tekemään aina parhaansa. Tamma oli muutenkin mukava ja rauhallinen tapaus käsiteltäessä. Kauniin rakenteensa ja rauhallisen luonteensa lisäksi tamma oli loistava hyppääjä, ja muutama sen jälkeläisistä ovatkin loistavia kilparatsuja.

Rautiaankimo Cwanth Louise oli 134 cm korkea welshponitamma, joka oli näyttelykehien kiertämisen lisäksi kilpaillut myös este- ja kouluratsastuksessa hyvällä menestyksellä. Luonteeltaan Louise oli temperamenttinen ja ponimainen, mutta silti motivoitunut ja kuuliainen ratsu, joka kyllä pienen väännön jälkeen aina suostui ratsastajan tahtoon. Tamma oli saanut hyvää menestystä näyttelykehissä ja se kantakirjattiin II -palkinnolla.

Genwood Lweyn oli vaalenarautias welshori, joka kilpaili pitkään etenkin esteratsastuksen parissa, mutta varsinkin nuoremmalla iällä oria nähtiin myös koulukentillä. Lweyn oli monipuolinen ja taitava ratsu, joka mielellään oli mukana kaikenlaisessa toiminnassa. Ori oli rauhallinen ja ystävällinen herrasmies, nuorempana ori oli aikamoinen sätkyilijä, mutta sen luonne tasaantui huomattavasti iän myötä. Ori siirtyi eläkepäiville kunnioitettavan 20 -vuoden ikäisenä, jonka jälkeen ori jouduttiin lopettamaan vaikean kaviokuumeen vuoksi.

Cwanth Rosette oli 129 cm korkea kimo welshtamma, joka siirtyi melko nuorena jalostuskäyttöön huonojen jalkojen vuoksi. Tammalla oli useita jälkeläisiä, joista osa edelleen kilpailee esteratsastuksen parissa. Luonteeltaan Rosette oli hiukan arka ja ujo tamma, mutta tutun ihmisen seurassa se käyttäytyi rennosti ja varmasti. Rosette oli mukava ja osaava ratsu, jolla riitti energiaa vielä vanhoillakin päivillä!

Neron emä, welshponitamma Rosewood Estelle on 132 cm korkea, suloinen ja sympaattinen ponitamma. Estelle kilpaili juniorikäytössä kenttää ja esteitä helpoissa luokissa hyvällä menestyksellä. Sittemmin tamma on jo siirtynyt jalostuskäyttöön erittäin hyvän luonteensa ansiosta. Nero on tamman kolmas jälkeläinen, joskaan ratsuponijalostukseen sitä ei oltu koskaan aiemmin käytetty.

Hillway Headhunter, Neron emänisä, oli rautias ja pippurinen welsh B -ori. Kasvattajan mukaan ori oli kova poika karkailemaan milloin mistäkin ja keksi usein myös muita jekkuja omistajan päänvaivaksi. Headhunter oli nuorempana oikea estetykki ja kilpaili usein paikallisissa estekisoissa saman ratsastajan kanssa. Ori vietti eläkepäiviään kasvattajallaan ja se lopulta nukkui pois vanhana herrana.

Welshponi Priscall Ben oli aikoinaan suosittu jalostusori kauniin läsinpäänsä takia. Ori oli väriltään kaunis punarautias ja periytti erimuotoisia päämerkkejä jälkeläisilleen. Ben oli enimmäkseen näyttelyponi ja ansaitsi näin elantonsa. Ori jätti maailmaan 15 jälkeläistä, joista suurin osa muutti eri puolille Eurooppaa.

Lastgen Poppy nimisestä tammasta ei ole paljoa tietoa, sillä tamma menehtyi nuorena tallipalossa ja jätti jälkeensä vain yhden varsan. Tamman tiedettiin olevan väriltään kaunis kuparin rautias.

Radious Ann oli pyöreä ja kuvankaunis kimo welshtamma joka oli aina ensimmäisenä paikalla ruokakaukalon äärellä sekä ilmoitti äänekkäästi aina ohikulkijoille, että nyt olisi ruoka-aika. Tamma oli suosittu lasten kesken ja toimikin isäntäperheensä halinallena. Tamma opetettiin ratsuksi, mutta se vietti suurimman osan elämästään ponilaumassa Englannin Dorsetissa. Tamma jätti jälkeensä viisi varsaa, joista suurin osa jäi kasvattajalleen ja ovat vieläkin osa samaa ponilaumaa.

Neron emänemänisä, Ostergen Alyce, oli vaikealuonteinen kimo ori. Vaikean luonteen syyksi todettiin varsana kovakourainen kohtelu. Ori oli kuitenkin rakeenteellisesti varsin mukavaa katseltavaa, joten siitä tuli siitosori.

Etherwood Lily oli ratsuna ratsastuskoulussa suurimman osan elämästään, kunnes kyseinen ratsastuskoulu lopetti ja tamma myytiin eteenpäin vanhalle pariskunnalle. Siitä tuli lopulta melko suosittu siitostamma ja jättikin jälkeensä viisi kaunista varsaa.

Sukuselvityksen on kirjoittanut Liia.

Jälkeläiset

Syntynyt 08.09.2015 tamma Vuornan Enchanted emä Bluebonnet Elsie
Syntynyt 26.11.2015 tamma Noel Venice emä Killaloe Venus
Syntynyt 15.06.2016 ori Roanoake Norbert emä Evesham Emira

Kilpailut

Esillä on vain sijoitukset ja voitot. ERJ-sijoituksia yhteensä 47, joista voittoja 4.

30.11.2013 - ERJ - 120cm - Roscoff Sportponies - 03/40
28.11.2013 - ERJ - 120cm - Hiprakka - 05/30
01.12.2013 - ERJ - 120cm - Hiprakka - 03/30
02.12.2013 - ERJ - 120cm - Hiprakka - 04/30
05.12.2013 - ERJ - 120cm - Hiprakka - 05/30
08.12.2013 - ERJ - 120cm - Roscoff Sportponies - 03/40
10.12.2013 - ERJ - 120cm - Roscoff Sportponies - 02/40
18.12.2013 - ERJ - 120cm - Roscoff Sportponies - 05/40
06.07.2014 - ERJ - 120cm - Roscoff Sportponies - 03/40
07.07.2014 - ERJ - 120cm - Roscoff Sportponies - 05/40
07.07.2014 - ERJ - 120cm - Roscoff Sportponies - 02/40
08.07.2014 - ERJ - 120cm - Roscoff Sportponies - 04/40
06.07.2014 - ERJ - 120cm - Bairdon - 06/50
07.07.2014 - ERJ - 120cm - Bairdon - 05/50
08.07.2014 - ERJ - 120cm - Kadotetut Suomenhevoset - 02/30
10.07.2014 - ERJ - 120cm - Kadotetut Suomenhevoset - 03/30
30.10.2014 - ERJ - 120cm - Yemene - 06/40
21.12.2014 - ERJ - 120cm - Fifth Bridge Ponies - 03/30
11.09.2015 - ERJ - 110cm - Trio Connemaras - 05/30
13.09.2015 - ERJ - 110cm - Trio Connemaras - 05/30
01.09.2015 - ERJ - 120cm - Huvitutti - 03/80
09.09.2015 - ERJ - 120cm - Huvitutti - 03/80
12.09.2015 - ERJ - 120cm - Huvitutti - 07/80
20.12.2013 - ERJ - 120cm - Roscoff Sportponies - 01/40
20.12.2013 - ERJ - 120cm - Roscoff Sportponies - 06/40
22.12.2013 - ERJ - 120cm - Roscoff Sportponies - 02/40
25.12.2013 - ERJ - 120cm - Roscoff Sportponies - 06/40
26.12.2013 - ERJ - 120cm - Roscoff Sportponies - 01/40
10.12.2013 - ERJ - 120cm - Huvitutti - 05/50
15.12.2013 - ERJ - 120cm - Huvitutti - 06/50
17.12.2013 - ERJ - 120cm - Huvitutti - 03/50
08.07.2014 - ERJ - 120cm - Roscoff Sportponies - 02/40
10.07.2014 - ERJ - 120cm - Roscoff Sportponies - 05/40
11.07.2014 - ERJ - 120cm - Roscoff Sportponies - 06/40
11.07.2014 - ERJ - 120cm - Roscoff Sportponies - 05/40
08.07.2014 - ERJ - 120cm - Bairdon - 02/50
11.07.2014 - ERJ - 120cm - Bairdon - 02/50
11.07.2014 - ERJ - 120cm - Kadotetut Suomenhevoset - 03/30
31.10.2014 - ERJ - 120cm - Yemene - 02/40
01.11.2014 - ERJ - 120cm - Yemene - 01/40
23.12.2014 - ERJ - 120cm - Fifth Bridge Ponies - 03/30
17.09.2015 - ERJ - 110cm - Trio Connemaras - 03/30
22.12.2014 - ERJ - 120cm - Roscoff Sportponies - 06/40
27.12.2014 - ERJ - 120cm - Roscoff Sportponies - 02/40
28.12.2014 - ERJ - 120cm - Roscoff Sportponies - 06/40
29.12.2014 - ERJ - 120cm - Roscoff Sportponies - 06/40
31.12.2014 - ERJ - 120cm - Roscoff Sportponies - 06/40


15.03.2016 - NJ - brittiläiset ratsuponiorit - Charleroi Riding Ponies - 2/4, irtoSERT
02.05.2016 - NJ - ratsuponiorit - Haras de Chandoir - 3/8, irtoSERT
04.09.2016 - NJ - ponit - Loitsulähde - 8/12, irtoSERT

Valmennukset

29.11.2014 - estevalmennus (kirjoittanut edellinen omistaja Liia)
Tänään oli vuorossa estevalmennusta 120 cm tasolla meidän brittiläiselle superpomppaajalle Nerolle! Orille varsin luonteenomaisella tavalla se sähelsi yhtenä energiapesäkkeenä pitkin kenttää sinne saapuessani. Onneksi selässä oli Neron touhotuksiin jo varsin hyvin tottunut ratsastaja, joten pelolla ei tarvinnut odotella että mitähän sitä seuraavaksi tulee tapahtumaan. Lämmittelyt aloiteltiin vauhdikkaasti, sillä Nero on poni joka vaatii kunnon lämmöt treenien alle tai muuten koko tunti muuttuu yhdeksi kaaokseksi. Teimme runsaasti taivutuksia ja siirtymisiä ja pikkuhiljaa ori alkoi kuunnella ratsastajaansa entistä paremmin. Kun aloin kasaamaan matalia harjoitusesteitä kentälle, Neron olemus terästyi jälleen ja se suorastaan puhkui intoa! Harjoitusesteet pyysin ratsukkoa ylittämään aluksi ravissa, mikä ei alkuunkaan tuntunut olevan Neron mieleen; ori yirtti kerta toisensa jälkeen nostaa laukan, mutta ratsastaja käänsi orin pienelle voltille, jolloin vauhti hidastui. Lopulta kaksikko pääsi harjoitusesteiden yli sulassa sovussa ja muutaman toiston jälkeen nostimme laukan ja pyysin ratsukkoa tulemaan esteet rauhallisella vauhdilla. Arvatenkin tämä tuotti jälleen eripuraa kaksikossa, kun Nero olisi tahtonut syöksyä suinpäin eteen, mutta ratsastaja sai jälleen pidettyä innokkaan orin käsissään. Hienoa työtä!

Lopulta saatoimme alkaa koota pientä rataa kaksikon harjoiteltavaksi; kokosin muutamia sarjoja ja pystyjä, joita lähestyttäessä oikea ponnistuspaikka olisi hyvin tärkeä. Selitettyäni radan ratsukolle, he pelottomasti ryhtyivät toimeen! Radan alkupuolisko sujui hyvin, joskin hiukan turhan kovalla vauhdilla, mutta ensimmäisen sarjan aikana puomit kyllä kolisivat; askelten sovitus esteiden välissä ei onnistunut täysin. Pudonneet puomit jäivät selvästi häiritsemään kaksikon menoa ja seuraavat pystytkin onnistuivat hädin tuskin. Neuvoin ratsukkoa suorituksen jälkeen ja puhuimme kaikessa rauhassa siitä, mikä oli mennyt pieleen ennen seuraavaa yritystä. Toisella kerralla ratsukko onnistui jo huomattavasti paremmin, eikä yhtään pudotusta tullut, mutta pystyjen lähestymiset olivat edelleen virheellisiä. Harjoittelimme lähestymisiä vielä useamman kerran, kunnes kaksikko lopulta sai aikaan lähes virheettömän suorituksen ja saatoin suurten kehujen saattelemana päästää heidät jäähdyttelemään!

12.06.2015 - estevalmennus (kirjoittanut Sinililja)
Nero kuunteli hienosti rauhoituttuaan ensin uuden paikan kummastelemisesta. Se vastasi jokaiseen apuun erinomaisesti ja nopeasti - juuri niin kuin kunnon esteratsun tuleekin. Verryttelyesteet olivat hieman pienempiä kuin varsinaiset esteet, mutta ei ollut väliä muodolla ja koolla kun ori hyppäsi mainiosti. Päätimme harjoitella hieman uusintaratoja - laukan nopeutta ja teitä. Nero oli ensin hieman hukassa eikä aina oikein muistanut nostaa jalkojaan kun laukan tahti nopeutui. Pudotuksia siis tuli, mutta kun orin sai jälleen keskittymään paremmin siihen, mitä oltiin tekemässä, se hyppäsi mainiosti. Neron kanssa ei ilmeisesti kannata aivan kamalasti lisätä vauhtia uusintaradoillakaan, vaan panostaa nopeisiin teihin, sillä ori hyppää hyvin hieman kummallisemmistakin paikoista, mutta liika vauhti kostautuu pudotuksina ja kieltoina - virheinä. Hyvin kehityskelpoinen ratsukko!

Päiväkirja

22.11.2012 - Saapuminen Suomeen (kirjoittanut edellinen omistaja Liia)
Aamu oli tuskin valjennutkaan ja Vuornan muut asukkaat odottivat malttamattomina aamuheiniään, kun suoraan Iso-Britanniasta kuljetettu Nero hypähteli tallimme arkeen. Uusi oriherra oli juuri kuvaillun kaltainen; energinen ja itsevarma. Kotiutuminen on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti kun ori tuppaa käymään väsymyksestä ja jännityksestä hiukan ylikierroksilla, mutta ainakin oma karsina on todettu kelvolliseksi ja naapuritkin ihan siedettäviksi.

26.06.2015 - Kuulumisia (kirjoittanut edellinen omistaja Liia)
Kaikkien kiireellisten tallihommien keskellä varsojen suunnittelu on jäänyt hyvin vähälle, mikä on suuri harmi, sillä Nero alkaa kisauransakin suhteen ehdottomasti olla jo siinä pisteessä että jälkeläisillä alkaisi olla melkein kiirekin. Ori on kisannut hyvällä menestyksellä rataesteillä ja kerännyt muutamia luokkavoittojakin!


© Roanoake Stud 2015  |  Kuva © Danica Duen              Tämä on virtuaalitalli  |   This is a SIM-game stable