Tallin esittely

Tallille vie tie, jonka reunamat peittää suuret, vihreä lehtiset tammet. Tie on melko mutkaton ja ajoittain iso, punainen päätalli sekä vaalea, vanha kartano pilkahtavat paksujen tammien välistä. Stud Caruso sijaitsee rauhallisessa maalaismaisemassa, kukkuloiden (jotka tallin omistajan mielestä ovat ilmiselvästi vuoria) suojassa virtuaalisessa Suomessa. Stud Caruso muutti virtuaaliseen Suomeen vuonna 2013 Iso-Britanniasta sen jälkeen kun vanha talli paloi melkein poroksi. Vaikka maisemat vaihtuivat, tilojen avaruus ja laidunten ja tarhojen suuruus pysyi suhteellisen samana. Ihan korvessa talli ei kuitenkaan sijaitse, sillä lähistöllä on pieni kaupinki, jonka takia tallille on hyvät kulkuyhteydet. Nykyään Stud Caruson lähistöllä on suuri järvi, täynnä kirkasta, puhdasta juomakelpoista vettä. Hevoset saavat kesäisin viettää suurimman osan päivästä laiduntaen suurilla viheröivillä laitumilla. Nuorille orivarsoille on oma, yhteinen kesälaidun, jossa pojat saavat tutustua ja nauttia seurasta. Vanhemmille oreille on omat, suurehkot tarhat, joissa niille riittää runsaasti syötävää. Tarhoissa on tuulensuojakatokset, joihin hevoset voivat mennä suojaan auringolta ja inhottavilta hyönteisiltä kesäisin. Syksyisin ne pitävät hyvin myös tuulta. Laitumilla kasvaa paljon, suuria puita, jotka antavat varjoa hevosille.

       

TALLI SISÄLTÄ  --  YMPÄRISTÖKARTTA

Caruson pihassa möllöttää punainen tallirakennus, jossa on 35 karsinaa tallin omille hevosille. Kaikissa karsinoissa on vesiautomaatti, ruokakaukalo, suolakivi sekä "puuhapallo". Talli on rakennettu joskus 1900-luvun alussa, mutta sitä on kunnostettu niin monta kertaa, että sinne voi majoittaa hevosia ja tähän mennessä hevoset ovat viihtyneet siellä varsin hyvin. Tallin viereen on rakennettu iso maneesi, jonne mahtuu monta ratsastajaa ratsastamaan samaa aikaa. Maneesissa on ilmastointi, sekä ikkunoita josta valo pääsee sisään. Tallin lähimetsissä on hyvät ratsastusmahdollisuudet; maastopolkuja on paljon ja ne ovat hyvin vaihtelevia. Caruson metsissä on myös mahdollisuus kokeilla maastoesteitä, sillä ne löytyvät pitkältä suoralta ja niitä kunnostetaan tietyn väliajoin.

Kartano, jossa tallin omistaja asustelee, on rakennettu jo 1800-luvun puolella. Kartanon edelliset omistajat, jotka asuivat siellä ennen Caruson poppoon tuloa, kunnostivat kartanon asumiskuntoon sen jälkeen kun ostivat kartanon ja tallialueen hylättynä 80-luvulla. Caruson väki kiittääkin edellisia asukkeja hienosta kartanon ja tallin kunnostamisesta.

Tallipihalla juoksentelevat myös tallin kuusi kissaa sekä kaksi austraalianpaimenkoiraa. Kissat löydät helposti ladosta, kun taas koiranretaleet satuit varmasti huomaamaan heti tultuasi tallipihaan. Koirat, jotka tottelevat nimillä Kaila ja Nietos, on opetettu olemaan poissa tarhoista ja sekä hevosten läheltä. Koirat juoksentelevat ympäri tallipihaa jahdaten toisiaan päivät pitkän, kun taas kissat ovat hieman hienovaraisempia, eivätkä lähde ulos ladosta juuri ollenkaan. Siellä on riittävän monta tunnelia ja koloa, mitä tutkia. Tosin talvella kissaklaanin löytää varmemmin toimistosta tai satulahuoneesta patterin päältä.

     
Kaiken © Stud Caruso 2014 | Otsikkokuvat Matilda Andersson -- TÄMÄ ON VIRTUAALITALLI | THIS IS A SIM GAME STABLE
ETUSIVU              ESITTELY              ORIT              TAMMAT              KASVATUS